Maalämpöreferenssi: Ville Haapasalo valitsi mökkinsä lämmitysmuodoksi maalämmön

Vuosi sitten Ville Haapasalo päätti rakentaa mökin Puumalaan. Lämmitysmuodon valitseminen oli hänelle itsestäänselvyys alusta alkaen. ”Ainoa vaihtoehto oli maalämpö”, kertoo Ville Haapasalo. Thermia Lämpöpumput oli Ville Haapasalolle nimenä tuttu, joten hän päätti ottaa yhteyttä.

Maalämpö luokitellaan uusiutuvaksi energiaksi, joten se on ekologinen valinta lämmitysmuodoksi. Ekologisuus on Ville Haapasalolle tärkeä arvo. Myös maalämmön luotettavuus ja helppous houkutteli Villeä valitsemaan maalämmön. Lämpöpumppu lämmittää mökin sopivan lämpöiseksi helposti ja vaivattomasti. Lämpötilan säätäminen onnistuu myös etäohjauksella ennen mökille saapumista Thermia Online sovelluksen avulla.

Ennen maalämmön asentamista Ville mietti, pitäisikö keruuputkisto upottaa järveen vai valita energiakaivo. Pitkän harkinnan jälkeen hän kuitenkin tuli siihen tulokseen yhdessä paikallisen Thermia jälleenmyyjän kanssa, että energiakaivo on tässä kohteessa parempi vaihtoehto.

Yhteistyö paikallisen Thermia jälleenmyyjän, Savonlinnan Lämpöpumppu Oy:n, kanssa sujui Villen mukaan hyvin ja joustavasti. Savonlinnan Lämpöpumppu Oy on tehnyt Villen mökillä muitakin töitä.

Puumala on maailman siisteimpiä paikkoja Ville Haapasalon mielestä. Maantieteellisesti Puumala sijoittuu Itä-Suomeen Saimaan rannalle. Ville Haapasalon mukaan Puumalassa parasta on ihmiset ja harrastusmahdollisuudet kuten kalastus ja sukeltaminen.