Tavallisia kysymyksiä ilmavesilämpöpumpuista

Tänne olemme listanneet viisi useimmin kysyttyä kysymystä vastauksineen ilmavesilämpöpumpuista.

Tavallisimmat kysymykset

 • Minne ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikkö tulee sijoittaa?

   

  Niin kauan kuin ulkoyksikköä ei ole peitetty, se voidaan sijoittaa mihin tahansa. Mutta etäisyys talosta ei saa ylittää tiettyä rajaa. Maksimietäisyys ulkoyksikön ja sisäyksikön välillä 15 metriä Thermia Atec pumpulle. Ota yhteyttä lähimpään Thermia-jälleenmyyjään niin saat apua ulkoyksikön sijoittamisessa.

  Kannattaa myös pitää mielessä, että ilma-vesilämpöpumppu saattaa joskus käydä kovemmalla nopeudella (silloin kun tehon tarve on suurempi), jonka vuoksi saattaa olla parempi sijoittaa ilma-vesilämpöpumppu kauemmaksi paikoista, joiden haluaa olevan hiljaisia, kuten makuuhuoneen ikkunat. Loppujen lopuksi esteettinen kysymys on suurimmassa roolissa ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikön paikkaa valittaessa.

 • Sisältyykö lämminvesivaraaja ilma-vesilämpöpuppuun?

  Thermia Atec ja Thermia iTec pumpun kohdalla voit itse valita sopivan sisäyksikön paketin. Lämminvesivaraaja kuuluu näistä kattavimpaan pakettiin, jonka nimi on Atec Total.

 • Kuinka paljon vettä tulee ilma-vesilämpöpumpun sulattamisesta?

  Noin 2-3 litraa.

 • Kuinka monta sulatusta vuorokaudessa tulee olla?

  Sulatusten lukumäärään on vaikea antaa vastausta, sillä siihen vaikuttavat monet tekijät kuten ulkoilman lämpötila, ilmankosteus ja paljonko ilma-vesilämpöpumppusi käy. Karkea arvio sulatusten lukumäärästä: ulkolämpötilan ollessa +4 C - -4 C sulatuksia tulee tehdä 6-12, ulkolämpötilan ollessa -5 C – -10 C sulatuksia tulee tehdä 4-8 ja ulkolämpötilan ollessa -10 C - -20 C sulatuksia tulee tehdä 1-3.