Ilmavesilämpöpumpun ja ilmalämpöpumpun hyödyt ja haitat

Lämpöpumppuun sijoittaminen saattaa olla hyvä sijoitus sinulle, joka haluat pienentää lämmityskustannuksia. Mutta mikä on paras lämpöpumppu?

Lämpöpumppuja, jotka hyödyntävät ilmaan varastoitunutta energiaa, on kolmea tyyppiä: ilmavesilämpöpumppu, ilmalämpöpumppu ja poistoilmalämpöpumppu. Jos haluat tietää lisää, miten nämä erilaiset lämpöpumput toimivat ja mitä eroavaisuuksia niillä on, voit lukea aiheesta lisää täältä.

Mikä on paras lämpöpumppu juuri sinun kotiin? Vastaus riippuu useista tekijöistä. Paras tapa selvittää tarpeisiisi sopiva lämpöpumppu, on ottaa yhteyttä lähimpään Thermia jälleenmyyjään. Seuraavat kysymykset ovat myös avuksi miettiessä oikeaa ratkaisua:

Onko talossasi vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä? Tässä tapauksessa todennäköisesti paras ratkaisu on ilmavesilämpöpumppu tai poistoilmalämpöpumppu

 

Jos talossasi ei ole vesikiertoista lämmitysjärjestelmää, mahdollisesti talosi lämpeää suorasähköllä? Tällöin ilmalämpöpumppu on todennäköisesti paras ratkaisu. Mikäli talo on suuri, yhden ilmalämpöpumpun teho ei kuitenkaan todennäköisesti riitä. Tällöin saatat tarvita useampia ilmalämpöpumppuja pystyäksesi jakamaan lämmitetyn ilman tasaisesti eri puolille taloa. Joissain tapauksissa parempi ratkaisu saattaa olla myös uuden vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän asentaminen. Täältä voit lukea lisää aiheesta.

Voidaksesi sijoittaa poistoilmalämpöpumppuun, talossa tulee olla koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä. Poistoilmalämpöpumppu käyttää energiaa, joka on peräisin lämmitetystä poistoilmasta.

Jälleenmyyjämme voivat aina auttaa sinua löytämään tarpeisiisi parhaan lämpöpumpun. Jälleenmyyjämme auttavat sinua myös mitoittamaan järjestelmän niin, että saat parhaan mahdollisen hyödyn lämpöpumpusta.