Thermialta markkinoille ilmastoystävällinen maalämpöpumppu Calibra Eco

Thermian uusi maalämpöpumppu Calibra Econ vuosihyötysuhde on yksi markkinoiden tehokkaimmista. Sen kylmäaineena on uuden sukupolven kylmäaine R452B.

Thermian invertteriohjattu Calibra Eco on teknisiltä ratkaisuiltaan modernein maalämpöpumppu. Calibra Econ kylmäaine R452B edustaa maalämpöpumpuissa käytettävien kylmäaineiden seuraavaa sukupolvea. Se on nykyisin yleisesti käytettyjä kylmäaineita ilmastoystävällisempi ja sen GWP-arvo (Global Warming Potential) on alhainen: 676. Koska Calibra Eco on myös suunniteltu käyttämään tavallista vähemmän kylmäainetta, lämpöpumpun CO2-ekvivalentti, ts. lämpöpumpun sisältämän kylmäainemäärän ilmastovaikutus, on muihin vastaavanlaisiin maalämpöpumppuihin verrattuna hyvin pieni.

Itsensä tarkasti kodin lämmön tarpeeseen vastaamaan kalibroiva Calibra Eco hyödyntää energiakaivoa tehokkaasti – myös tuottaessaan runsaasti lämmintä käyttövettä. Veden lämmittäminen käy siltä nopeasti myös suurten kulutuspiikkien aikana.

Calibra Ecolla on korkea vuosihyötysuhde (SCOP) – jopa 5,96 ja erittäin korkea kohteelle erikseen laskettava kokonaisvuosihyötysuhde (SPF). Laitteen energialuokka ohjauksella on erinomainen: A+++.

Kaikkiin kohteisiin

Calibra Eco on saatavissa kolmessa eri kokoluokassa: 2–8 kW, 3–12 kW ja 4–16 kW. Maalämpöpumpusta on myös Duo-malli kohteisiin, joissa on matala sisäkorkeus tai suurempi llämpimän käyttöveden tarve. Calibra Eco onkin erinomainen valinta niin uudiskohteeseen, lämmitysjärjestelmää uudistettaessa kuin vaihdettavaksi vanhan maalämpöpumpun tilalle.

Thermia-maalämpöpumppujen äänitekninen rakenne on huolellisesti suunniteltu ja toteutettu. Erittäin hiljainen Calibra Eco (jopa vain 29 dB(A)) on helppo sijoittaa vaikka kodinhoitohuoneeseen.

Calibra Ecoa hallitaan helppokäyttöisen kosketusvärinäytön avulla. Thermia Online -etävalvonta sisältyy toimitukseen vakiona.

Calibra Ecolla on viiden vuoden takuu. Laitteelle voi halutessa hankkia lisäksi Thermia Turva -vakuutuksen, joka turvaa lämpöpumpun sen 18. ikävuoteen saakka.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Jaakko Tomminen: jaakko.tomminen@thermia.fi, GSM: 040 503 7080.

Thermia Lämpöpumput kuuluu johtaviin lämpöpumppuvalmistajiin ja on yksi maalämpöalan pioneereista. Thermian maalämpö-, ilma-vesilämpöpumppu sekä ilmalämpöpumppuvalikoimasta löytyvät energiatehokkaat ja kustannustehokkaat ratkaisut kaiken kokoisten kiinteistöjen lämmitys- ja jäähdytystarpeisiin. Thermian lämpöpumppuratkaisut soveltuvat niin uudis- kuin saneerauskohteisiinkin. Thermia Lämpöpumput on osa Stiebel Eltron Groupia, mutta toimii Suomessa nimellä Thermia Finland Oy.