Thermia Mega S – uusi pieni kiinteistölämpöpumppu markkinoille

Thermia täydentää kiinteistölämpöpumppuvalikoimaansa uudella, erityisesti rivitaloihin ja pienempiin kaupallisiin kiinteistöihin soveltuvalla lämpöpumpulla. Thermia Mega S:n tehoalue on 10-33 kW ja erittäin kompaktina (leveys vain 70 mm) se on helppo asentaa myös ahtaisiin tiloihin.  

Thermian kiinteistölämpöpumppujen valikoima kattaa Mega S:n myötä nyt vaihtoehdot kaiken kokoisiin kiinteistöihin. Thermia Mega -kiinteistölämpöpumppujen mallit ovat S, M, L ja XL ja tehoalueet alkavat  Mega S:n 10-33 kW:sta. Suurimpia projekteja varten Mega XL-sarjan kiinteistölämpöpumppuja sarjaan kytkemällä saadaan yhteistehoa jopa 1408 kW.

Thermia Mega S -kiinteistölämpöpumpun hyötysuhde (COP) on erittäin korkea 4,73 ja lämmityskauden lämpökerroin (SCOP) erityisen hyvä 5,72.

”Maalämpö on varteenotettava lämmitysvaihtoehto myös suurissa kiinteistöissä olipa kyseessä sitten asuinrakennus tai kaupallinen kiinteistö. Myös teollisuudessa lämpöpumppusovellukset valtaavat alaa. Thermia Mega kiinteistölämpöpumput ovat invertteritekniikkansa ansiosta suurissa kiinteistöissä aina kustannustehokas ratkaisu. Lämpöpumpulla voidaan saavuttaa sataprosenttinen tehonpeitto, joten lisälämmöstä ei tarvitse maksaa,” Thermian Suomen maajohtaja Jaakko Tomminen painottaa.

Markkinoilla on kysyntää nimenomaan rivitaloluokkaan sopivalle tehokkaalle, invertteriohjatulle kiinteistölämpöpumppuratkaisulle.

”Thermia Mega S:n ansiosta entistäkin useammalla kiinteistönomistajalla on nyt mahdollisuus hankkia optimaalisen kokoinen inverttoriohjattu kiinteistölämpöpumppu,” Tomminen jatkaa.

Suurten kiinteistöjen joustava maalämpöratkaisu

Vuonna 2015 lanseerattu Thermia Mega kehitettiin nimenomaan suurempien kiinteistöjen, kuten rivi- ja kerrostalojen, urheiluhallien, teollisuus- ja maatalouskiinteistöjen, koulujen ja esimerkiksi kirkkojen maalämpöratkaisuksi.

Thermia Mega hoitaa tarvittaessa kiinteistön lämmityksen ja käyttöveden lämmitystarpeen kokonaan. Thermia Mega on myös erinomainen lämpöpumppu suuremmissa poistoilmakohteissa. Se voidaan kuitenkin myös asentaa kiinteistön olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle ja käyttää vanhaa öljy- tai hakekattilaa vara- ja lisälämmitysjärjestelmänä. Se toimii myös hybridilämmitysjärjestelmän osana, jos kokonaisuuteen halutaan yhdistää esimerkiksi aurinkokeräimet. Haluttaessa Thermia Mega voi hoitaa myös kiinteistön jäähdytystä edullisesti.

Maalämpöjärjestelmän asentaminen vanhaan kiinteistöön asettaa aivan omat haasteensa, sillä tilaa olemassa olevassa lämpökeskuksessa ei välttämättä ole liiemmälti – varsinkaan, jos vanha kattila jää vielä paikalleen. Thermia Mega onkin suunniteltu mahdollisimman helposti asennettavaksi ja huollettavaksi. Niinpä esimerkiksi Thermia Mega S on kooltaan hyvin kompakti, vain 70 mm leveä. 

Thermia panostaa jatkossakin erityisesti kiinteistösektorin ratkaisuihin ja myös Mega-sarjan jatkokehitykseen.

Lisätietoja: Jaakko Tomminen, puh: 040 503 7080, jaakko.tomminen@danfoss.com,  www.thermia.fi

Thermia Lämpöpumput on osa Oy Danfoss Ab:ta ja kuuluu tanskalaiseen Danfoss-konserniin. Danfoss on maailman johtava energiatehokkaiden ratkaisujen toimittaja, jonka tuotteita myydään yli sadassa maassa ympäri maailmaa. Konsernin liikevaihto on 4,3 miljardia euroa ja sen palveluksessa on noin 24 000 työntekijää. Lue lisää: www.danfoss.fi

Painokelpoiset kuvat saat pyytämällä: annukka.mattila@danfoss.com tai dakota.lavento@ddtcommunications.fi