Vesistölämmön asentaminen

Thermia vesistölämmön asentaminen tapahtuu aina ammattilaisten toimesta.

Vesistölämpöä asennettaessa Thermian jälleenmyyjällä on täysi vastuu projektin sujuvuudesta. Asiakkaalle kyseessä on aina helppo prosessi. Koko asennus on usein suoritettu muutamassa päivässä ja lämmön tulee olla suljettuna ainoastaan pari tuntia.

Thermialla olemme tarkkoja siitä, että jälleenmyyjämme ovat erikoistuneet lämpöpumppujen asentamiseen.

 

Asennus

Miten vesistölämmön asentaminen etenee?

Saat koko prosessin ajan apua ja tukea alan ammattilaisilta lähellä sinua.

Osa 1: Vesistöputki

Lämmönkeruunesteen jäätyminen estetään kaivamalla rannasta pannuhuoneen seinään asti ulottuva kaivanto. Kaivuun syvyydessä tulee ottaa huomioon talven pakkaset ja veden jäätyminen. Vahingot vältetään kaivamalla tarpeeksi syvälle.

Tämän jälkeen vesistöputki asetetaan veden pinnalle ja täytetään se nesteellä.  Seuraavaksi putki upotetaan vedenpohjaan painojen avulla. Upotus on tärkeää hoitaa asianmukaisilla varusteilla ja oikean kokoisilla painoilla, jotta putki pysyy paikallaan.

Osa 2: Vesistölämpöpumpun asentaminen

Kun putken upotus on valmis, nesteellä täytetty putki paikoillaan ja liitännät pannuhuoneeseen valmisteltu, sisätilatyöt voivat alkaa. Nykyinen lämmityskattila poistetaan ja uusi vesistölämpöpumppu asennetaan paikoilleen. Parissa päivässä edetään yleensä siihen pisteeseen, että lämpöpumpun sähkövastus voi alkaa lämmittää vettä, joka lähtee lattialämmitykseen, patteriverkostoon tai muuhun lämminvesijärjestelmään.

Seuraava vaihe koostuu putken vetämisestä lämpöpumpun ja vesistöputken välille. Kun liitäntä tehdään, putki täytetään nesteellä, jota pumpataan järjestelmän läpi parin tunnin ajan mahdollisen ilman poistamiseksi. Sähköasentaja tekee liitännän lämpöpumpun ja talon sähkökeskuksen välillä. Tämän jälkeen kaikki on valmista ja talon omistaja saa perehdytyksen lämpöpumpun huolehtimiseen.