Vesistölämmön asentaminen

Thermia vesistölämmön asentaminen tapahtuu aina ammattilaisten toimesta.

Asennettaessa vesistölämpöä, jälleenmyyjällä on täysi vastuu projektin sujuvuudesta. Työ valmistuu hyvin nopeasti, usein muutamassa päivässä koko asennus on suoritettu. Tavallisesti lämmön tulee olla suljettuna ainoastaan pari tuntia. Sinulle asiakkaana vesistölämpöön siirtyminen on helppo prosessi. Sama pätee maalämpöasennuksessa, jonka prosessi on hyvin samankaltainen.

Thermia on erikoistunut lämpöpumppujen valmistamiseen. Tämän vuoksi olemme tarkkoja, että jälleenmyyjämme ovat erikoistuneet lämpöpumppujen asentamiseen.

Alla näet miten tavallinen lämpöpumpun asentaminen etenee askel askeleelta asentaessa vesistölämpöä.  Paikallisilla jälleenmyyjillämme on aina kokonaisvaltainen vastuu projektista ja he valitsevat parhaat aliurakoitsijat kuten sähkömiehet. Kohteesta riippuen vesistölämmön asentamisen kesto on yleensä pari päivää. Asentamiseen kuuluu kaivaminen, putkien upotus vesistöön, nykyisen kattilan purkaminen sekä lämpöpumpun asentaminen. Tavallisesti lämmön ei tarvitse olla katkaistuna kuin muutamia tunteja, sillä Thermia lämpöpumput sisältävät sähkövastuksen, jota voidaan käyttää ennen kuin liitäntä keruuputkeen on valmis.

Asennus

Miten vesistölämmön asentaminen etenee?

Thermia toimii oman jälleenmyyjäverkoston kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että saat koko prosessin ajan apua ja tukea alan ammattilaisilta lähellä sinua. Asennusprojektin kokonaisvastuu on jälleenmyyjälläsi. Ostajalle lämpöpumppuasennus on siis hyvin helppoa.

Osa 1: Vesistöputki

Lämmönkeruunesteen jäätyminen estetään kaivamalla rannasta pannuhuoneen seinään asti ulottuva kaivanto. Kaivuun syvyydessä tulee ottaa huomioon talven pakkaset ja veden jäätyminen. Vahingot vältetään kaivamalla tarpeeksi syvälle.

Tämän jälkeen vesistöputki asetetaan veden pinnalle ja täytetään se nesteellä.  Seuraavaksi putki upotetaan vedenpohjaan painojen avulla. Upotus on tärkeää hoitaa asianmukaisilla varusteilla ja oikean kokoisilla painoilla, jotta putki pysyy paikallaan. Paikallinen Thermia jälleenmyyjäsi ottaa vastuun koko prosessin sujuvuudesta.

Osa 2: Vesistölämpöpumpun asentaminen

Putken upotus on valmis. Nesteellä täytetty putki on paikoillaan ja liitännät pannuhuoneeseen on valmisteltu.

Sisätilatyöt voivat alkaa. Nykyinen lämmityskattila poistetaan ja uusi vesistölämpöpumppu asennetaan paikoilleen. Parissa päivässä edetään yleensä siihen pisteeseen, että lämpöpumpun sähkövastus voi alkaa lämmittää vettä, joka lähtee lattialämmitykseen, patteriverkostoon tai muuhun lämminvesijärjestelmään.

Seuraava vaihe koostuu putken vetämisestä lämpöpumpun ja vesistöputken välille. Kun liitäntä tehdään, putki täytetään nesteellä, jota pumpataan järjestelmän ympäri parin tunnin ajan mahdollisen ilman poistamisen vuoksi. Sähköasentaja tekee liitännän lämpöpumpun ja talon sähkökeskuksen välillä. Tämän jälkeen kaikki on valmista ja talon omistaja saa perehdytyksen lämpöpumpun huolehtimiseen.