TWS-tekniikka - Tehokasta lämpimän veden tuotantoa

Thermian lämpöpumput, joissa on sisäänrakennettu lämminvesivaraaja, on varustettu TWS tekniikalla (Tap Water Stratificator). TWS tekniikka tarkoittaa, että saat lämmintä käyttövettä enemmän ja nopeammin samalla kun alennat lämmityskustannuksiasi.

TWS-spiraalin toiminta

TWS-tekniikka on lämpöpumpuille suunniteltu erityistekniikka. Se tarkoittaa, että lämminvesivaraajassa vesi lämpenee spiraalin avulla, joka on sijoitettu keskelle varaajaa. Perinteisessä tekniikassa lämpö tulee varaajan reunalta.  

TWS tekniikan hyviä puolia

Nopea lämmitys

TWS spiraalin ansiosta on paljon kosketuspintaa vedelle, sillä TWS spiraali on sijoitettu lämminvesivaraajan keskelle. Lämmönsiirto on siis erittäin tehokasta. Vesi lämpenee erittäin nopeasti - TWS varaaja lämmittää veden kaksi kertaa nopeammin kuin perinteinen lämminvesivaraaja. 

Suuri määrä lämmintä vettä

Toinen etu TWS tekniikassa on kerrokset varaajassa. Lämmin vesi nousee ylös ja lämminvesivaraajan täyttö uudella kylmällä vedellä tapahtuu pohjasta. Kuvassa vihreä väri kuvastaa lämmintä vettä ja sininen haaleaa vettä. Koska varaajasta otetaan jatkuvasti lämpimin vesi käyttöön, saadaan huomattavasti enemmän lämmintä vettä ilman että veden lämpötila laskee. 

Alhaiset lämmityskustannukset

Lämminvesivaraajan lämpötilakerrostuneisuuden ansiosta lämpimin vesi otetaan käyttöön varaajan yläosasta ja keskimääräinen lämpötila voidaan pitää alhaisempana. Se määrä energiaa, jonka perinteinen lämminvesivaraaja tarvitsee lämmittääkseen veden haaleaksi, riittää TWS varaajassa hyvin lämpimään veteen varaajan yläosassa. Lopputuloksena TWS varaajalla lämmityskustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.  

TWS tekniikan ansiosta myös lämpöpumpumppu pystyy tuottaa enemmän lämmintä vettä ja nopeammin kuin lämpöpumppu tavallisella lämminvesivaraajalla.