Ilmalämpö- ja ilmavesilämpöpumput

Ilmasta energian ottavista lämpöpumpuista Thermian valikoimiin kuuluvat ilmavesilämpöpumput ja ilmalämpöpumput.

Ilmavesilämpöpumppu jakaa lämmön taloon vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän kautta kuten lattialämmitys tai vesikiertoiset patterit. Ilmalämpöpumppu taas käyttää täysin erilaista tekniikkaa: se lämmittää ilmaa, joka leviää taloon puhaltimen avulla. 

Yhteistä näille kahdelle tekniikalle on käyttää ilmaan varastoitunutta aurinkoenergiaa energianlähteenä. Poistoilmalämpöpumppu käyttää hyväkseen lämmitettyä ilmaa, joka siirretään taloon koneellisen ilmanvaihtojärjestelmän avulla. 

Ilmavesilämpöpumppu

Ilmavesilämpöpumppu käyttää lämmönlähteenä ulkoilmaa ja jakaa lämmön taloon vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän kautta, kuten lattialämmitys tai vesikiertoiset patterit. Se antaa merkittävät säästöt jopa 25 asteen pakkasessa ja voi alentaa lämmityskustannuksiasi jopa 80 %.

Lisää tietoa ilmavesilämpöpumpuista

Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu ei vaadi vesikiertoista lämmitysjärjestelmää ja on tämän vuoksi hyvä vaihtoehto taloihin, joissa ei ole vesikiertoista lämmitysjärjestelmää. Thermia ilmalämpöpumpun lämmittämä ilma leviää taloon puhaltimen avulla ja järjestelmä myös raikastaa asunnon ilmaa.

Lisää tietoa ilmavesilämpöpumpuista

Poistoilmalämpöpumppu

Poistoilmalämpöpumppu on tavallinen uusissa taloissa, sillä koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä on edellytys poistoilmalämpöpumpun asentamiselle. Energiaviranomaisten mukaan poistoilmalämpöpumppu tekee energiasäästöä noin 50 %. Poistoilmalämpöpumput eivät kuulu valikoimiimme, mutta ne ovat helposti yhdistettävissä Thermian tuotteisiin ja ratkaisuihin. Parhaan ratkaisun löytämiseksi, kysy lisää jälleenmyyjältä.

Sisältö

Lämpöpumpun valitseminen

Ilmavesilämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu