Ilmalämpö- ja Ilmavesilämpöpumput

Energian ilmasta ottavia lämpöpumppuja on kolmenlaisia: ilmavesilämpöpumppu, poistoilmalämpöpumppu ja ilmalämpöpumppu. Täällä selitämme näiden kolmen lämpöpumpun eron.

Ilmavesilämpöpumppu jakaa lämmön taloon vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän kautta kuten lattialämmitys tai vesikiertoiset patterit. Ilmalämpöpumppu taas käyttää täysin erilaista tekniikkaa: se lämmittää ilmaa, joka leviää taloon puhaltimen avulla. 

Yhteistä näille kahdelle tekniikalle on käyttää ilmaan varastoitunutta aurinkoenergiaa energianlähteenä. Poistoilmalämpöpumppu käyttää hyväkseen lämmitettyä ilmaa, joka siirretään taloon koneellisen ilmanvaihtojärjestelmän avulla. 

Ilmavesilämpöpumppu

Ilmavesilämpöpumppu käyttää lämmönlähteenä ulkoilmaa. Se antaa merkittävät säästöt jopa 25 asteen pakkasessa ja voi alentaa lämmityskustannuksiasi jopa 80 %.

Lisää tietoa ilmavesilämpöpumpuista

Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu ei vaadi vesikiertoista lämmitysjärjestelmää ja on tämän vuoksi hyvä vaihtoehto taloihin, joissa ei ole vesikiertoista lämmitysjärjestelmää. Thermian ilmalämpöpumppu raikastaa myös asunnon ilmaa.

Lisää tietoa ilmavesilämpöpumpuista

Poistoilmalämpöpumppu

Poistoilmalämpöpumppu on tavallinen uusissa taloissa, joihin rakennetaan koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä.  Koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä on edellytys poistoilmalämpöpumpun asentamiselle. Energiaviranomaisten mukaan poistoilmalämpöpumppu tekee energiasäästöä noin 50 %. Thermian valikoimaan ei kuulu poistoilmalämpöpumppuja.

Sisältö

Lämpöpumpun valitseminen

Ilmavesilämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu