Ilmavesi- ja ilmalämpö

Maalämmön hyödyntäessä maaperään varastoitunutta aurinkoenergiaa, ilmavesi- ja ilmalämmössä aurinkoenergia otetaan talteen ulkoilmasta ulkoyksikön avulla – ekologista ja kustannustehokasta. Ilmalämpötekniikoissakin on kuitenkin muutamia eroavaisuuksia, joihin on hyvä perehtyä ennen päätöksentekoa.

Ilmavesilämpöpumppu

Ilmavesilämpöpumppu jakaa lämmön vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän, kuten lattialämmityksen tai vesikiertoisten patterien, kautta. Se pystyy tuottamaan energiaa sisälämpötilan sekä veden lämmitykseen jopa -25 asteen pakkasessa. Thermia iTec Ecolla voit myös viilentää kotiasi.

Thermian ilmavesilämpöpumpuilla on korkea hyötysuhde vuoden ympäri. Vaihdettaessa esimerkiksi sähkökattila tai suorasähkö ilmavesilämpöpumppuun, kotisi lämmityskustannukset alenevat jopa 80 %. 

Lisää tietoa ilmavesilämpöpumpuista

Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu ei vaadi vesikiertoista lämmitysjärjestelmää, sillä se jakaa lämmön puhaltamalla taloon lämmittämäänsä ilmaa lämpöpumpun sisäyksikön avulla. Se on oiva ratkaisu toisen lämmitysmuodon rinnalle, joko lämmitykseen tai viilennykseen. Thermian ilmalämpöpumppujen kehittynyt suodatintekniikka myös raikastaa ja puhdistaa sisäilmaa. Ilmalämpöpumppua ei voida käyttää lämpimän veden tuottamiseen.

Lisää tietoa ilmavesilämpöpumpuista

Poistoilmalämpöpumppu

Poistoilmalämpöpumppu käyttää hyväkseen lämmitettyä ilmaa, joka siirretään taloon koneellisen ilmanvaihtojärjestelmän avulla. Energiaviranomaisten mukaan poistoilmalämpöpumppu tekee energiasäästöä noin 50 %. Poistoilmalämpöpumput eivät kuulu valikoimiimme, mutta ne ovat helposti yhdistettävissä Thermian tuotteisiin. Parhaan ratkaisun löytämiseksi, kysy lisää jälleenmyyjältä.

Löydä lähin jälleenmyyjä

Ilmavesi- ja ilmalämmön taloudellisuus

Ilmavesi- tai ilmalämpöpumpun hintalapun lisäksi lämpöpumpun valinnassa tulee huomioida sen käyttötarkoitus sekä kokonaistaloudellisuus. Vaihdettaessa suorasähköstä ilmalämpöpumppuun tulee laskelmaan ottaa mukaan myös vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän asentaminen. Kannattaa kuitenkin huomioida, että asennuttamalla lämpöpumpun tulet myös saamaan säästöjä. Todellisen laskelman saamiseksi jokainen lämpöpumppuratkaisu tulee aina arvioida tapauskohtaisesti, jälleenmyyjiemme tekemällä ilmaisella kartoituskäynnillä. He auttavat sinua räätälöimään kotisi olosuhteisiin sopivan kokonaisratkaisun ja tekevät perusteellisen laskelman lämpöpumpun asentamisesta. Tarvittaessa he auttavat sinua myös Thermia Lämpölainan hakemisessa.

Tiesitkö, että;

  • Lämpöpumpun asentaminen on pitkäaikainen sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin yleensä 5-10 vuodessa.
  • Vaikka ottaisit lainaa rahoittaaksesi lämpöpumpun hankinnan, teet huomattavia säästöä. Tyypillisesti säästö lämmityskustannuksissasi on suurempi kuin korot ja lainanlyhennys yhteensä.
  • Lämpöpumppu lämmönlähteenä herättää ostajien mielenkiinnon. Se maksaa itsensä takaisin kahteen kertaan; osittain maksamalla oman sijoituskustannuksensa ja osaltaan korkeampana talon myyntihintana.
  • Lämpöpumppuhankinnan työn osuudesta on mahdollista hakea kotitalousvähennystä. Vuonna 2020 kotitalousvähennyksen maksimimäärä oli 2 250 euroa henkilöltä, eli pariskunnalta yhteensä 4 500 euroa. Työn kustannuksista sai vähentää 40 % ja omavastuuosuus oli 100 euroa henkilöltä.

Ota yhteyttä!

Lähin Thermia-jälleenmyyjämme osaa vastata kysymyksiisi, ja auttaa sinua suunnittelemaan yksilöllisiin tarpeisiisi sopivan lämpöpumppuratkaisun.

Löydä lähin jälleenmyyjäsi

Tutustu Thermian ilmavesilämpöpumppuihin!

Tutustu ilmavesilämpöpumppuvalikoimaamme tarkemmin ja vertaile vaihtoehtoja.

Thermian ilmavesilämpöpumput

Tutustu Thermian ilmalämpöpumppuihin!

Tutustu ilmalämpöpumppuvalikoimaamme tarkemmin ja vertaile vaihtoehtoja.

Thermian ilmalämpöpumput
Sisältö

Ilmavesilämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu