Maalämpöpumpun asennus

Maalämpöjärjestelmän asentaminen on asukkaalle yksinkertainen ja vaivaton toimenpide – Thermian maalämpöpumppu asennetaan aina ammattilaisen toimesta avaimet käteen ratkaisuna. Jokainen asennus on yksilöllinen, mutta prosessi on pääpiirteineen aina samanlainen.

Thermia on lämpöpumppujen valmistaja ja maahantuoja, jolla on oma jälleenmyyjäverkosto. Paikallisella Thermian jälleenmyyjällä on aina kokonaisvaltainen vastuu maalämpöpumpun asentamisesta ja sen sujuvuudesta. He valitsevat ammattitaitoiset aliurakoitsijat esimerkiksi poraukseen ja sähkötöihin. Pidämme huolen, että jälleenmyyjämme ovat erikoistuneet lämpöpumppuihin, ja saat maalämpösi yksilöllisesti ja huolellisesti asennettuna.

Ennen maalämpöpumpun asennusta on haettava toimenpidelupa porattavalle energiakaivolle. Tämän luvan myöntää kunnan rakennusvalvonta. Ota huomioon, että luvan hinta ja käsittelyaika voivat vaihdella paikkakunnasta riippuen. Paikallinen jälleenmyyjäsi auttaa sinua lupa-asioiden hoitamisessa. Kun kunta on antanut hyväksyntänsä, voi varsinainen maalämpöpumpun kytkentä alkaa.

Alla näet, miten tyypillinen maalämmön asentaminen etenee. Maalämmön asentamisen kesto riippuu paikallisista toimijoista. Tavallisesti maalämmön asentamiseen menee muutama päivä poraukseen, nykyisen kattilan purkamiseen ja maalämpöpumpun asentamiseen. Yleensä lämmön tarvitsee olla suljettuna ainoastaan muutaman tunnin, eli asennus on mahdollista toteuttaa myös talvella.

Maalämpöpumpun asennus vaiheittain

1. Ulkotyöt maalämpöpumpun asennusta varten alkavat kun porausyritys saapuu paikalle.

2. Kallioon porataan reikä.

3. Se osa porausreiästä, joka on pintamaata, vuorataan hitsatulla teräsputkella.

4. Keruunesteellä täytetty putki upotetaan alas porausreikään. Tämän jälkeen porauskalusto kuljetetaan pois. Vaikka maata suojataan, saattaa esimerkiksi ruohomattoon tulla joitain vaurioita.

5. Tavallisesti jälleenmyyjäyritys valitsee energiakaivon poraajan tai tekee poraustyöt itse.

6. Työt sisätiloissa alkavat vanhan kattilan poistamisella.

7. Uusi lämpöpumppu tuodaan paikalle.

8. Päivässä päästään yleensä asennuksessa siihen vaiheeseen, että lämpöpumpun sähkövastus voi aloittaa lämmityksen.

9. Seuraavassa vaiheessa vedetään putki lämpöpumpun ja seinän välille.

10. Kun liitäntä on tehty, keruuneste pumpataan järjestelmään. Sähköasentaja kytkee lämpöpumpun talon sähkökeskukseen. Tämän jälkeen kaikki on valmista ja talonomistaja saa lämpöpumpun hoito-ohjeet.

Mitä maalämmön asennus maksaa?

Katso täältä, miten paljon maalämmön asennus maksaa ja mitkä tekijät vaikuttavat maalämmön hintaan.

KULUT JA HINTA

Kuinka paljon säästät?

Kuinka paljon säästät vaihtamalla maalämpöön? Käytä yksinkertaista laskuriamme apunasi. 

TALOUDELLISUUS JA SÄÄSTÖT

Muistilista lämpöpumpun hankintaan

Tarkista yksinkertainen muistilistamme lämpöpumpun ostajalle.

MUISTILISTAAN

Maksutonta neuvontaa

Oletko miettinyt sijoittavasi maalämpöön? Autamme sinua mielellämme. 

MAKSUTONTA NEUVONTAA

Autamme mielellämme lämmitysjärjestelmiin ja lämpöpumppuihin liittyvissä asioissa. Täytä lomake ja sinuun ollaan pian yhteydessä!

Nimi: * Paikkakunta: * Puhelin: * Sähköpostiosoite: *

(* = pakolliset tiedot)