Suorasähkölämmityksestä lämpöpumppuun

Haluaisitko hankkia lämpöpumpun, mutta asut suorasähkölämmitteisessä talossa? Tällöin voit vaihtaa vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Vaihtamalla vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään vähennät lämmityskustannuksiasi, nostat talosi arvoa ja lisäksi saat vapauden valita haluamasi lämmönlähteen.

Investointi joka tarjoaa vaihtoehtoja

Vaihtamalla vesikiertoiseen lämmitykseen ja asentamalla lämpöpumpun et ainoastaan vähennä käyttökustannuksiasi, nostat myös talosi arvoa. Vesikiertoisessa lämmitysjärjestelmässä on myös mahdollista käyttää muita lämmitysmuotoja kuin lämpöpumppua, mikäli tulevaisuudessa jostain syystä haluaisit vaihtaa lämmitysmuotoa.

 

Miten se toimii?

Vaihtamalla suorasähkölämmitteisestä talosta vesikiertoiseen lämmitykseen vaihdetaan talon patterit vesikiertoisiksi pattereiksi tai vaihtoehtoisesti lattialämmitykseen ja liitännät yhdistetään. Joissakin tapauksissa riittää, että vaihdetaan vain osia lämmitysjärjestelmästä. Tämän jälkeen voidaan asentaa haluttu lämpöpumppu, esimerkiksi maalämpöpumppu. Vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään on helpompi löytää tarpeisiisi sopiva lämpöpumppu.

Yleinen vaihtoehto vesikiertoiseen lämmitykseen vaihdettaessa on asentaa puhallinpatterit, niin sanotut puhallinkonvektorit, jotka puhaltavat tarpeen mukaan lämmintä tai kylmää ilmaa. Puhaltaakseen kylmää ilmaa tulee asennettava lämpöpumppu olla varustettuna jäähdytysominaisuuksilla.

Mitä vaihtaminen maksaa?

Vaihtaminen vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään on investointi- tarkkaa hinta on vaikea arvioida tietämättä talon tarkkoja tietoja ja olosuhteita. Karkea arvio kustannuksesta on noin 500-900€ patteria kohden.

Valtuutettu jälleenmyyjämme voi tehdä teille tarjouksen ja arvioda vaihdon kustannukset juuri sinun kodissasi.

Kuinka paljon säästää vaihtamalla vesikiertoiseen lämmitykseen?

Jos olet aikaisemmin lämmittänyt kotisi ainoastaan suorasähkölämmityksellä ja ajattelit vaihtaa vesikiertoiseen lämmitykseen sekä lämpöpumppuun, voit säästää kuukausittain 50-80% lämmityskustannuksista. Pitkällä aikavälillä tamä tarkoittaa suuria säästöjä, jos vaihdat vesikiertoiseen lämmitykseen.

 

Maksutonta neuvontaa

Ota yhteyttä valtuutettuun jälleenmyyjäämme saadaksesi maksuttoman kartoituksen.

Saat tarkan kustannusarvion vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään vaihtamisesta.

Löydä lähin jälleenmyyjäsi