Usein kysyttyjä kysymyksiä ilmavesilämpöpumpuista

Täällä olemme vastanneet yleisimpiin kysymyksiin ilmavesilämpöpumpuista.

Tavallisimmat kysymykset

 • Voiko ilmavesilämpöpumpulla viilentää?

  Ilmavesilämpöpumpussa tulee olla oma erillinen viilennystoiminto, jotta sillä voi myös viilentää kodin. Thermia iTec Eco ilmavesilämpöpumpussa on sisäänrakennettu viilennys, joka tarjoaa mahdollisuuden mukaviin sisälämpötiloihin myös kesähelteillä. Pumppu jäähdyttää kodin keräämällä kuumaa ilmaa ja poistaa sen kompressorin avulla, hieman kuin jääkaappi. Kodin lämmitys ja viilennys onnistuu siis joustavasti samalla laitteella.

 • Minne ilmavesilämpöpumpun ulkoyksikkö tulee sijoittaa?

   

  Niin kauan kuin ulkoyksikköä ei ole peitetty, se voidaan sijoittaa mihin tahansa. Mutta etäisyys talosta ei saa ylittää tiettyä rajaa. Maksimietäisyys ulkoyksikön ja sisäyksikön välillä 15 metriä Thermia Atec pumpulle. Ota yhteyttä lähimpään Thermia-jälleenmyyjään niin saat apua ulkoyksikön sijoittamisessa.

  Kannattaa myös pitää mielessä, että ilmavesilämpöpumppu saattaa joskus käydä kovemmalla nopeudella (silloin kun tehon tarve on suurempi), jonka vuoksi saattaa olla parempi sijoittaa ilmavesilämpöpumppu kauemmaksi paikoista, joiden haluaa olevan hiljaisia, kuten makuuhuoneen ikkunat. Loppujen lopuksi esteettinen kysymys on suurimmassa roolissa ilmavesilämpöpumpun ulkoyksikön paikkaa valittaessa.

 • Sisältyykö lämminvesivaraaja ilmavesilämpöpumppuun?

  Thermia Atec ja Thermia iTec pumpun kohdalla voit itse valita sopivan sisäyksikön paketin. Lämminvesivaraaja kuuluu näistä kattavimpaan pakettiin, jonka nimi on Atec Total.

 • Kuinka monta sulatusta vuorokaudessa tulee olla?

  Sulatusten lukumäärään on vaikea antaa vastausta, sillä siihen vaikuttavat monet tekijät kuten ulkoilman lämpötila, ilmankosteus ja paljonko ilmavesilämpöpumppusi käy. Karkea arvio sulatusten lukumäärästä: ulkolämpötilan ollessa +4 C - -4 C sulatuksia tulee tehdä 6-12, ulkolämpötilan ollessa -5 C – -10 C sulatuksia tulee tehdä 4-8 ja ulkolämpötilan ollessa -10 C - -20 C sulatuksia tulee tehdä 1-3.

  Ilmavesilämpöpumpun sulattamisesta tulee noin 2-3 litraa vettä.

 • Tarvitseeko ilmavesilämpöpumppua vaihtaa?

  Ilmavesilämpöpumppu on pitkäkestoinen sijoitus, joka tuottaa lämpöä ja lämmintä vettä useiden vuosien ajan. Se ei kuitenkaan ole ikuinen. Kun vanha ilmavesilämpöpumppu vaihdetaan uuteen, on hyvä tarkistaa ovatko tarpeet muuttuneet edellisen asennuksen jälkeen, ja tehdä uudet laskelmat. Ehkä olet laajentanut taloasi? Myös perheenlisäys vaikuttaa usein sekä lämmitys- että lämminvesikuluihin. Ota yhteyttä paikalliseen Thermia jälleenmyyjään ilmavesilämpöpumpun uusimisen yhteydessä, ja saat maksutonta apua sopivan järjestelmän etsimisessä.