Maalämpöpumpulla merkittävästi pienempi sähkönkulutus

Paljonko maalämpö kuluttaa sähköä?

 

Maalämpöjärjestelmän sähkönkulutus voi vaihdella monista tekijöistä riippuen, kuten talon koosta, eristyksestä, lämmitystarpeesta ja itse maalämpöpumpun tehokkuudesta. Yleensä maalämpö on kuitenkin energiatehokas vaihtoehto perinteisiin lämmitysmuotoihin verrattuna.

Mikäli haluat arvion maalämmön sähkönkulutuksesta kohteessasi kannattaa kysyä jälleenmyyjiltämme, jotka voivat antaa sinulle tarkempia arvioita omasta järjestelmästäsi. Löydä lähin jälleenmyyjäsi.

⚡Maalämpöpumpun sähkönkulutuksen laskeminen⚡

Maalämpöpumpun sähkönkulutus vuorokaudessa ⏱

Maalämpöpumpun sähkönkulutus vuorokaudessa voi vaihdella monista tekijöistä riippuen, kuten laitteen tehosta, maaperän olosuhteista, lämmitystarpeesta ja käyttötavasta.

Maalämpöpumput käyttävät sähköä vain pumpun ja mahdollisen lisälämmityksen (esim. sähkövastus) käyttöön, kun taas itse lämmitysenergia otetaan maaperästä. Lämpöpumpun hyötysuhde, joka ilmaisee kuinka paljon lämpöä laite tuottaa suhteessa käyttämäänsä sähköenergiaan, on yleensä korkea.

Lue lisää lämpöpumpun vuosihyötysuhteesta.

Maalämpöpumpun sähkönkulutus vuodessa 📅

Maalämpöpumpun sähkönkulutus vuodessa vaihtelee useista tekijöistä, kuten asunnon koosta, eristyksestä, lämmitystarpeesta ja maaperän ominaisuuksista riippuen. 

Keskivertokulutusta on vaikea määrittää tarkasti ilman tarkempia tietoja.

Laske näppärällä maalämmön säästölaskurillamme, miten paljon sinä voit säästää maalämmöllä!

Maalämmön sähkönkulutus pakkasella ❄

Maalämpöpumpun sähkönkulutus voi nousta pakkaskeleillä, koska lämmitystarve kasvaa kylmällä säällä. Kylmässä ilmastossa lämpöpumpun on tehtävä enemmän työtä lämmön siirtämiseksi maaperästä tai vesistöstä rakennukseen. Tämä lisää sähkönkulutusta.

Toisaalta maalämpöpumput ovat yleensä suhteellisen tehokkaita myös kylmässä säässä verrattuna perinteisiin lämmitysmuotoihin, kuten suoraan sähkövastuksiin tai öljylämmitykseen. Maalämpöpumput voivat hyödyntää maaperän tai vesistön lämpötilaeroa lämmönkeruussa, ja tämä periaate toimii myös kylmässä, joskin tehokkuus voi laskea, kun lämpötila laskee.

Maalämmön sähkönkulutus rivitalossa 🏠🏠🏠

Maalämpöjärjestelmän sähkönkulutus rivitalossa riippuu monista tekijöistä. Alla on muutamia seikkoja, jotka voivat vaikuttaa maalämpöpumpun sähkönkulutukseen rivitalossa:

 • Rivitalon koko ja rakenne: Suuremmat rivitalot voivat vaatia enemmän lämmitystehoa, ja huonosti eristetyt rakennukset voivat lisätä lämmitystarvetta.
 • Rakennuksen eristys: Hyvä eristys vähentää lämmitystarvetta ja siten sähkönkulutusta.
 • Ilmasto-olosuhteet: Kylmemmässä ilmastossa tarvitaan enemmän lämmitystehoa, mikä voi lisätä maalämpöpumpun sähkönkulutusta.
 • Maaperän laatu: Maalämpöpumpun tehokkuus voi vaihdella eri maaperätyypeissä.
 • Lämmitystarve: Kuinka paljon ja millainen lämmitys rivitalossa tarvitaan.

 Täältä pääset tutustumaan Thermian lämpöpumppuratkaisuihin kiinteistöille.

Maalämmön sähkönkulutus omakotitalossa 🏡

Maalämpöjärjestelmän sähkönkulutus omakotitalossa vaihtelee monista tekijöistä riippuen. Näitä tekijöitä ovat muun muassa:

 • Omakotitalon koko: Suuremmat talot vaativat enemmän lämmitystehoa, mikä voi vaikuttaa maalämpöpumpun sähkönkulutukseen.
 • Rakennuksen eristys: Hyvä eristys vähentää lämmitystarvetta ja siten myös sähkönkulutusta.
 • Ilmasto-olosuhteet: Kylmä ilmasto saattaa vaatia suurempaa lämmitystehoa, ja tämä voi nostaa sähkönkulutusta.
 • Maaperän laatu: Maalämpöpumpun tehokkuus voi vaihdella eri maaperätyypeissä.
 • Lämmitystarve: Kuinka paljon ja millainen lämmitys talossa tarvitaan.

Yleisesti ottaen maalämpöpumput ovat kuitenkin energiatehokkaita, ja niiden käyttö säästää energiaa verrattuna perinteisiin lämmitysmuotoihin. 

Kuinka paljon voit säästää maalämmöllä?

Maalämpöjärjestelmällä voi saavuttaa merkittäviä säästöjä energiakustannuksissa verrattuna perinteisiin lämmitysmuotoihin, kuten sähkö- tai öljylämmitykseen.

Yleisesti ottaen arviot osoittavat, että maalämpöjärjestelmällä voidaan saavuttaa 30–70%:n säästö lämmityskustannuksissa verrattuna perinteisiin järjestelmiin. On tärkeää huomata, että säästöt voivat vaihdella ja tarkan arvion saamiseksi on suositeltavaa neuvotella lämpöpumppuasiantuntijan kanssa, joka voi ottaa huomioon kaikki paikalliset ja rakennuskohtaiset tekijät.  Laske säästölaskurillamme paljonko voit säästää vaihtamalla maalämpöön! Tutustu myös maalämmön kustannuksiin.

Lue tyytyväisten asiakkaidemme kokemuksia maalämpöpumpuistamme.

Maalämmön sähkönkulutuksen minimointi

Maalämmön sähkönkulutuksen minimointiin voi vaikuttaa useilla tavoilla.

 • Lämpötilan säätö: Säädä lämpötiloja talossa järkevästi. Pidä asetus lämpötila kohtuullisena välttääksesi ylimääräistä sähkönkulutusta lämmityksessä ja jäähdytyksessä.
 • Hyvä eristys ja energiatehokkuus: Varmista, että talo on hyvin eristetty. Tehokas eristys auttaa vähentämään lämpöhäviöitä ja siten vähentää tarvetta lämmitykselle tai jäähdytykselle.
 • Ajastaminen ja ohjausjärjestelmät: Käytä lämpötilojen ja lämmityksen ohjaamiseen älykkäitä järjestelmiä ja ajastimia. Näin voit ohjelmoida lämmityksen toimimaan vain silloin, kun sitä todella tarvitaan. Kurkkaa lisätoiminnot lämpöpumpulle!
 • Säännöllinen huolto: Huolehdi maalämpöjärjestelmän säännöllisestä huollosta ja tarkastuksista. Optimaalinen toiminta vähentää tarpeetonta sähkönkulutusta.
 • Smart price - Pörssisähköohjaus: Thermia Onlinen maksuton lisäpalvelu, joka sopeuttaa lämpöpumpun toimintaa sähkön pörssihinnan mukaan.Tutustu pörssisähköohjaukseen.

 

Katso myös muistilistamme huomioitavista asioista ennen lämpöpumpun hankintaa.