Muistilista

Tässä on muistilista asioista, jotka tulee ottaa huomioon ennen lämpöpumpun hankintaa.

Ennen kuin päätät hankkia lämpöpumpun, on lukuisia asioita, jotka tulee selvittää. Alla on yksinkertainen muistilista, joka auttaa sinua muistamaan tarvittavat asiat. Yhdessä jälleenmyyjän kanssa löydät vastaukset alla oleviin kysymyksiin.

1. Nykyisen lämmitysjärjestelmän arviointi

Miten nykyinen lämmitysjärjestelmäsi toimii ja mitkä ovat kustannukset? Minkä ikäinen nykyinen lämmitysjärjestelmäsi on? Saattaa olla erittäin tehotonta käyttää vanhaa lämmitysjärjestelmää, vaikka se teknisesti toimisikin vielä pari vuotta.

2. Nykyiset energiakustannukset

Suurin syy lämpöpumppuun vaihtamiseen on usein säästö. Ota esille energiakustannukset ainakin edelliseltä vuodelta, mielellään useamman vuoden ajalta.

3. Talo

Mitä enemmän tietoa talosta jälleenmyyjällämme on, sitä paremmin lämpöpumppu pystytään mitoittamaan. Yksi- vai kaksikerroksinen talo? Kellari tai vintti? Pinta-ala? Muita huomioonotettavia asioita kuten sisäkorkeus? Laajennussuunnitelmat? Uima-allas?

4. Tontti ja maaperä

Maapiiri vaatii tontilta riittävän suuren pinta-alan, jotta maapiiri voidaan kaivaa maahan oikealla tavalla. Lämpökaivon porauksen hintaan vaikuttaa maaperän syvyys ja kallioperä.
Ilmalämpöpumppu tarvitsee sopivasti tilaa ulkoyksikölle talon ulkopuolella.

5. Lämmitys- ja lämpimän veden tarve

Millainen energiatarve talollasi on? Montako ihmistä taloudessa asuu? Asuuko taloudessa esimerkiksi teini-ikäisiä, jotka kuluttavat paljon lämmintä vettä tai vanhempia ihmisiä, jotka mielellään pitävät talon lämpimänä? Lämpöpumpun koko voidaan mukauttaa talosi tarpeisiin.

6. Mitoitus

Mitoitus on erittäin tärkeää, sillä lämpöpumpun tulee:

  1. Lämmittää talosi kannattavasti vuoden ympäri
  2. Toimia myös kaikkein kylmimpinä päivinä

Suurempi lämpöpumppu on suurempi investointikustannus, mutta toimintakustannukset ovat alhaisemmat.

7. Odottavia säästöjä

Tehokas lämpöpumppu voi alentaa lämmityskustannuksia jopa 80 %. On monia tekijöitä, jotka vaikuttavat, kuten mitoitus, suorituskyky ja talon vaatimukset.
Takaisinmaksuaika riippuu luonnollisesti tulevista säästöistä. Teemme mielellämme säästölaskelman.

8. Ääni

Hyvä lämpöpumppu ei aiheuta meluhaittaa ympäristölle. Suurin osa ihmisistä ei häiriinny lämpöpumpun äänestä.

9. Etäohjaus

Suurta osaa lämpöpumpuista on mahdollista ohjata etänä Online-lisäpalvelun avulla. Etäohjauksen avulla voit esimerkiksi nostaa lämpötilaa ennen kuin tulet reissusta kotiin.

10. Viilennys

Lämpimänä kesänä on mukava viilentää taloa. Lisäpalvelun avulla lämpöpumppusi pystyy viilentää talosi erittäin kustannustehokkaasti.

11. Vertaa

Älä vertaa omenaa päärynään. Mikäli lämpöpumppu on huomattavasti edullisempi, tulee tarkistaa, että se riittää tarpeisiisi. Tällöin tarvitaan kallista lisälämpöä ja käyttökustannukset nousevat.

Vertaa myös, mikä sisältyy hintaan.

12. Rahoitus

Thermia Lämpölainalla voit maksaa lämpöpumppusi kätevästi kuukausierissä alkaen 109 € / kk. Lue lisää Thermia Lämpölainasta. 

13. Lupa

Energiakaivon poraus vaatii luvan. Saat lupa-asiaan apua paikalliselta jälleenmyyjältä. 

14. Turvallisuus

Ammattitaitoinen ja luotettava jälleenmyyjä vaikuttaa huomattavasti lopputulokseen. Varmistu siitä, että jälleenmyyjä on valtuutettu ja hänellä on kokemusta lämpöpumpuista. Thermia lämpöpumppuihin on mahdollista ostaa myös Thermia Turva lisävakuutuksesksi takuun jälkeiselle ajalle valtuutetuilta jälleenmyyjiltä.