Perusteet kahdessa minuutissa

On paljon asioita, joita tulee miettiä ennen lämpöpumpun hankintaa. On useita malleja, erilaisia ulkoasuja ja joukko muita asioita, joista ei ole aikaisempaa kokemusta. Vasta-alkajalle perusteet kahdessa minuutissa löytyvät täältä.

Lämpöpumppu hyödyntää varastoitunutta aurinkoenergiaa

Aurinko on kaiken elämän lähde ja auringon varastoitunut energia antaa valtavasti ilmaista energiaa, joka on varastoituneena ilmaan, kallioon, maahan ja vesistöihin. Lämpöpumppu on työkalusi hyödyntämään osaa tästä uusiutuvasta ilmaisesta energiasta. Hyödyntämällä tehokkaasti varastoitunutta aurinkoenergiaa, lämmityskustannuksesi voivat pienentyä huomattavasti – jopa 85 %.

Kuten akku, maapallokin varastoi energiaa – maapallosta puhuttaessa energia on aurinkoenergiaa, joka on varastoitunut maahan, maanpintaan, ilmaan tai vesistöön. Varastoitunutta aurinkoenergiaa lämpöpumppusi hyödyntää vuoden ympäri vuorokaudesta toiseen.  

Voimme aloittaa jakamalla lämpöpumput kahteen ryhmään:

Lämpöpumput maalämpöön ja lämpöön vesistöstä sekä ilmalämpöpumput

Ryhmä 1: Maalämpö ja lämpö vesistöstä

Maalämpöön ja vesistölämpöön käytetään samoja lämpöpumppuja. Ainoa ero on energialähteen valinnassa. Lämpöpumppusi muuntaa energian valitsemastasi energianlähteestä lämmöksi, joka siirretään talon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. 

Yhteistä näille lämpöpumpuille on myös lämmitysjärjestelmän kokonaisvaltaisuus, joka tarkoittaa sitä, että lämpöpumppu pystyy tuottamaan myös lämmintä vettä. Lämmin vesi varastoituu lämpöpumpun lämminvesivaraajaan, joka tarkoittaa että lämmintä vettä on aina valmiina, kun sitä tarvitset. 

Maalämpö

Maalämpöpumppu hyödyntää maahan varastoitunutta energiaa (lämpökaivoon upotetun putken tai maapiirin avulla)

Lämpöä vesistöstä

Vesistölämpöpumppu toimii täysin samalla periaatteella kuin maalämpöpumppu. Vesistölämpöpumppu kerää kuitenkin energian veteen upotetusta putkesta. 

Ryhmä 2: Ilmavesilämpöpumput ja ilmalämpöpumput

Ilmavesilämpöpumppu, ilmalämpöpumppu ja poistoilmapumppu hyödyntävät kaikki ulkoilmaan varastoitunutta energiaa. 

Ilmavesilämpöpumppu

Ilmavesilämpöpumppu ottaa energian ulkoilmasta. Energia muuntuu lämmöksi, joka siirtyy talon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään.

Ilmavesilämpöpumppu tuottaa myös lämmintä vettä. Lämmin vesi varastoituu lämpöpumpun lämminvesivaraajaan, joka tarkoittaa että lämmintä vettä on saatavilla aina, kun sitä tarvitset.

Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu hyödyntää ulkoilmaan varastoitunutta energiaa. Tämä energia muuntuu lämmöksi tai viilennykseksi, joka leviää sisäilmaan puhaltimen avulla.

Ilmalämpöpumppu ei voi tuottaa lämmintä vettä ja tämän vuoksi toimii täydentävänä lämmitysjärjestelmänä.

Poistoilmalämpöpumppu

Poistoilmalämpöpumppu kierrättää energiaa talon ilmanvaihtojärjestelmästä ja palauttaa lämmön talon lämmitysjärjestelmään. Poistoilmalämpöpumpulla voit saada suuria säästöjä, mutta se ei ole pääasiallinen lämmitysjärjestelmä tai lämpimän veden tuottaja.

Thermia ei myy poistoilmalämpöpumppuja.

Huomattavaa

Vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä

Mikäli haluat asennuttaa maalämpöpumpun, vesistölämpöpumpun tai ilmavesilämpöpumpun, tarvitset vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän (joka tarkoittaa, että lämmitys toimii vesikiertoisten patterien avulla tai lattialämmityksellä).

Mikäli talossasi ei ole veiskiertoista lämmitysjärjestelmää, se on mahdollista asentaa samalla kun lämpöpumppusi asennetaan. Tästä aiheutuu toki lisäkustannuksia, mutta investointikustannukseen sijoitetut rahat saa hyvin nopeasti takaisin alhaisempien lämmityskustannusten myötä samalla kun talosi arvo nousee.

Hyödyntää ilmaista uusiutuvaa energiaa

Energia, jota lämpöpumppu hyödyntää on puhdasta aurinkoenergiaa, joka on varastoituneena maahan, veteen ja ilmaan. Tämä tarkoittaa, että lämpöpumppu on uusiutuvaa energiaa. Toimiakseen lämpöpumppu tarvitsee myös sähköenergiaa.

Erittäin helppohoitoinen

Lämpöpumppu on erittäin helppohoitoinen lämmitysjärjestelmä. Kun lämpöpumppu on asennettu oikein, voit melkein unohtaa sen olemassaolon. Lämpöpumpun tulee toimia vuoden ympäri jokaisena päivänä ja lämmittää talosi mukavaksi.

Useita käyttömahdollisuuksia lämpöpumpullesi

Varustamalla lämpöpumppusi lisävarusteilla voit kasvattaa lämpöpumppusi käyttömahdollisuuksia. Voit esimerkiksi lämmittää uima-allasta alhaisilla kustannuksilla tai viilentää kotiasi lämpiminä kesäpäivinä. Yksi arvostettu lisäpalvelu on lämpöpumpun ohjaaminen etänä Thermia Online:n avulla.

Pyydä tarjous

Otamme aina kokonaisvastuun asennuksesta. Laskemme kotitalousvähennyksen ja tulevat säästösi.

Haluan tarjouksen

Autamme mielellämme lämmitysjärjestelmiin ja lämpöpumppuihin liittyvissä asioissa. Täytä lomake ja sinuun ollaan pian yhteydessä!

Nimi: * Paikkakunta: * Puhelin: * Sähköpostiosoite: *

(* = pakolliset tiedot)

Maksutonta neuvontaa

Oletko miettinyt lämpöpumpun hankintaa? Autamme sinua mielellämme.

Haluan neuvoa

Autamme mielellämme lämmitysjärjestelmiin ja lämpöpumppuihin liittyvissä asioissa. Täytä lomake ja sinuun ollaan pian yhteydessä!

Nimi: * Paikkakunta: * Puhelin: * Sähköpostiosoite: *

(* = pakolliset tiedot)

Keskustele ammattilaisen kanssa

Paikallinen asiantuntija auttaa sinua mielellään kun mietit lämpöpumpun hankintaa.

Haluan keskustella ammattilaisen kanssa

Autamme mielellämme lämmitysjärjestelmiin ja lämpöpumppuihin liittyvissä asioissa. Täytä lomake ja sinuun ollaan pian yhteydessä!

Nimi: * Paikkakunta: * Puhelin: * Sähköpostiosoite: *

(* = pakolliset tiedot)