Aurinkokeräin ja vaihtoehtoiset energianlähteet

Thermian lämpöpumput sopivat käytettäväksi muiden energialähteiden kanssa, kuten esimerkiksi aurinkoenergian tai puulämmityksen kanssa.

Lämpöpumpun hyödyntämä lämpö kalliosta, maasta tai järvestä on varastoitunutta aurinkoenergiaa ja näin ollen luokitellaan uusiutuvaksi energiaksi. On myös muita energiaratkaisuja, jotka saattavat kiinnostaa eri syistä. Ehkä sinulla on omaa metsää ja pidät takkatulesta? Ehkä pidät ajatuksesta hyödyntää auringon energiaa omalta katoltasi? Tässä koottuna informaatiota muutamista eri vaihtoehdoista ja niiden hyvistä ja huonoista puolista.

On mahdollista yhdistää eri järjestelmiä ja lämmönlähteitä monella eri tavalla. Samaan aikaan tulee kuitenkin muistaa, että mitä enemmän komponentteja ja lämmönlähteitä on yhteistyössä, sitä monimutkaisemmaksi järjestelmä muuttuu.

Miltei kaikki Thermian lämpöpumput ovat valmiita yhdistettäväksi vaihtoehtoisiin energianlähteisiin, kuten esimerkiksi aurinkokeräimeen tai vesivaippaisiin puu- ja pellettikattiloihin.* Mikäli haluat vielä odottaa yhdistämisen suhteen, se ei ole ongelma. Kaikki on valmiina aktivointia varten ja sen voi tehdä milloin haluaa. Tällöin tulee täydentää lämpöpumppua puskurisäiliöllä. Thermian ainutlaatuinen ohjausjärjestelmä varmistaa, että lämpöpumpun ja vaihtoehtoisen enrgialähteen yhdistäminen toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä myös takaa mahdollisimman pienen energiankulutuksen koko järjestelmälle.

* Ilma/vesilämpöpumppujemme EQ-malleja ei voi yhdistää puskurisäiliön kanssa. Syy tähän on se, että niissä on jo valmiiksi sisäänrakennettu säiliö, eikä niihin voida liittää ulkoista säiliötä.


Aurinkolämpö

Jo useamman vuoden ajan yleisin tapa maksimoida aurinkoenergiasta saatava hyöty on ollut laittaa aurinkokeräimet sopivalle paikalle kiinteistössä. Ne hyödyntävät tehokkaasti auringon energiaa, ja sopivat erinomaisesti myös maalämpö- tai ilmavesilämpöpumpun rinnalle. Aurinkokeräimet sisältävät nestettä, joka lämpenee auringon paistaessa ja muuttuu lämmitysjärjestelmässä lämmöksi lämmönvaihtimen avulla. Suurin haittapuoli järjestelmässä on, että se tuottaa eniten energiaa kesällä, jolloin lämmöntarve on pienimmillään. Se vaatii myös paljon tilaa vievät varaajasäiliöt, jotka varastoivat lämpöä käytettäväksi.

Puulämmitys

Puulämmitys saattaa olla kiinnostava vaihtoehto metsän omistajille. On täysin mahdollista yhdistää puukattila tai vesivaippainen takka lämpöpumppuun ja saada täydennettyä lämmitysjärjestelmää. Asentaminen voi kuitenkin olla monimutkaista. Mahdollisten virheiden määrä nousee, kun järjestelmiä yhdistetään. Saadakseen puulämmityksestä mahdollisimman suuren hyödyn irti, tarvitsee puiden kuivua kunnolla, mieluiten vähintään vuoden ajan. Kamiina tai kattila tarvitsee myös huolenpitoa: käytössä tulee nokea.  Tehokas puulämmitys vaatii varaajasäiliöitä.

Pelletit

Lämpöpumpun yhdistäminen pellettikamiinaan tai –kattilaan on myös täysin mahdollista. Samalla tavalla kuin aurinkokeräimen tai puulämmityksen kanssa, tarvitaan säiliö joka voi toimia puskurina. Pelletit vaativat myös paljon työtä: säkkejä täytyy kantaa, varastoa täytyy täydentää ja sitä pitää siivota säännöllisesti. Jotkin laitteet vaativat siivoamista usein, jopa kerran viikossa.

Keskustele jälleenmyyjämme kanssa

Yläpuolella olemme ottaneet muutaman esimerkin täydentävistä lämmönlähteistä. Sinulla saattaa olla omia ajatuksia muista vaihtoehdoista. Ota yhteyttä jälleenmyyjäämme saadaksesi kattavan kartoituksen.

Löydä lähin jälleenmyyjäsi