Maalämmön asennushinta ja kustannukset

Maalämpöpumpun asennus on suuri sijoitus, jonka vuoksi sen tuote- ja asennuskustannukset aiheuttavat paljon kysymyksiä.

Mitä maalämmön asennus maksaa?

Kysymykseen ei ole yksinkertaista vastausta, sillä maalämpöpumpun asennusprojekti ostetaan kokonaisuutena ja kustannukset saattavat vaihdella huomattavasti tapauskohtaisesti. Maalämmölle ei siis voi esittää ”kiinteää hintaa”. Maalämmön asennushintaan vaikuttavat muun muassa talon lämmitettävät neliöt, asukasluku ja vedenkulutustottumukset, talon ikä, maantieteellinen sijainti ja muutostarpeet nykyiseen lämmitysjärjestelmään. Tällöin niin sanotut lähtöhinnat vaihtelevat suuresti. Kun tiedetään asennettavan kohteen tyyppi ja koko, voidaan puhua karkeasti, mitä maalämmön asennuskustannukset ovat keskimäärin.

Voidaan kuitenkin sanoa, että maalämmön asennuskustannukset ovat usein 15 000 – 30 000 euron välillä. Voit tutustua maalämpöpumppuvalikoimaan sivuillamme.

Näin saat selville tarkan hinnan

Helpoin tapa saada tarkka maalämpöpumpun asennushinta selville, on ottaa yhteyttä Thermian jälleenmyyjään ja pyytää häneltä maksuton hinta-arvio. Jälleenmyyjä tulee käymään kohteessasi ja arvioi kaikki maalämpöasennuksen hintaan vaikuttavat tekijät. Arvion jälkeen jälleenmyyjämme tekee sinulle tarjouksen, josta näet koko kustannuksen maalämmön asentamiselle sekä säästölaskelman, joka kertoo paljonko tulet säästämään.

Maalämmön käyttökustannukset

Maalämmön käyttökustannuksien määrittelyssä on sama ongelma kuin asennuksessa. Se riippuu useista eri tekijöistä. Yleisesti voidaan todeta, että maalämmön asentaminen on aina kannattavaa ja säästää noin 50–80 % käyttökustannuksissa aina. Säästön koko riippuu suuresti esimerkiksi siitä, mistä lämmitysmuodosta siirryt maalämpöön (esim. öljylämmitys vs. sähkölämmitys). Maalämmön alhaiset käyttökustannukset perustuvat siihen, että lämmitysenergia otetaan omasta maaperästä ja maalämpö on uusiutuvaa energiaa. Tällöin maksetaan vain sähköstä, mitä itse maalämpöpumppu kuluttaa. Itse maalämpö on ilmaista, sillä aurinko lämmittää maaperää, jolloin hyödynnettävää lämpöenergiaa varautuu siihen.

Maalämpö tuottaa yleensä niin suuren säästön, että ’’entisillä’’ lämmityskuluilla kyetään lyhentämään energiaremonttia varten hankittua lainaa. Tallaisessa tapauksessa taloyhtiön tai asukkaan kuukausittaiset kustannukset eivät välttämättä nouse yhtään, mutta taloon on silti saatu ekologinen lämmitysjärjestelmä. Parhaassa tapauksessa maalämmön tuottama kustannussäästö on siis suurempi kuin lainanlyhennys ja korot yhteensä. Yleensä maalämmön asennuskustannukset pystytään kuolettamaan noin 5–10 vuoden aikana, eli hyvin lyhyessä ajassa. On myös hyvä huomioida, että kustannussäästöt alkavat välittömästi, kun maalämpöpumppu on asennettuna taloon. Voit katsoa tarkemmin potentiaalista energiasäästöä energialaskurillamme.

Esimerkiksi nämä tekijät vaikuttavat maalämmön hintaan: 

  • Talotyyppi ja asuinneliöt
  • Talouden asukasluku
  • Maantieteellinen sijainti
  • Nykyinen lämmitysjärjestelmä
  • Olosuhteet
  • Nykyisen lämmönlähteen purkaminen
  • Porausolosuhteet
  • Lisäpalvelut kuten uima-altaan lämmitys
  • Mahdolliset laajennussuunnitelmat

Varaa maksuton kartoituskäynti

Varaa maksuton kartoituskäynti lähimmältä Thermia jälleenmyyjältä. Autamme sinua laskemaan maalämmön asennuskustannukset ja tulevat säätöt.

VARAA MAKSUTON KARTOITUSKÄYNTI

Autamme mielellämme lämmitysjärjestelmiin ja lämpöpumppuihin liittyvissä asioissa. Täytä lomake ja sinuun ollaan pian yhteydessä!

Nimi: * Paikkakunta: * Puhelin: * Sähköpostiosoite: *

(* = pakolliset tiedot)

Paljonko voit säästää?

Säästösi ovat aina suuremmat kuin maalämmön hinta. Tee yksinkertainen laskelma.

TALOUDELLISUUS JA LASKELMAT

Tavallisia kysymyksiä maalämmöstä

Olemme keränneet yhteen kaikkein tavallisimpia kysymyksiä maalämmöstä. Ehkä mieltäsi askarruttavaan kysymykseen löytyy vastaus täältä? 

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA: MAALÄMPÖ

Pyydä tarjous

Maalämmön hankintakustannuksen lisäksi autamme sinua laskemaan kotitalousvähennyksen ja tulevat säästöt. 

PYYDÄ TARJOUS

Autamme mielellämme lämmitysjärjestelmiin ja lämpöpumppuihin liittyvissä asioissa. Täytä lomake ja sinuun ollaan pian yhteydessä!

Nimi: * Paikkakunta: * Puhelin: * Sähköpostiosoite: *

(* = pakolliset tiedot)