Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu on hyvä täydennys lämmitysjärjestelmääsi, ja tuottaa suuria säästöjä erityisesti suorasähkötaloihin. Lämpiminä päivinä sillä voidaan myös viilentää sisätiloja. Se on asennukseltaan maalämpöä ja ilmavesilämpöä joustavampi ratkaisu.

Miten ilmalämpöpumppu toimii?

Ilmalämpöpumppu hyödyntää sen kompressoritekniikan avulla pienenkin määrän ulkoilman lämpöä ja levittää sen sisätiloihin sisäyksikön avulla. Ilmalämpöpumppua voidaan käyttää myös talon viilentämiseen lämpiminä kesäpäivinä. Thermian ilmalämpöpumppujen sisäyksikön kompakti koko tekee ilmalämpöpumpun sijoittamisen helpoksi esimerkiksi ulko-oven päälle. Niiden kehittynyt suodatintekniikka myös raikastaa ja puhdistaa sisäilmaa. Ilmalämpöpumppu ei ole yhteydessä vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään, eikä sitä täten voida käyttää veden lämmitykseen.

Thermia Aura - suunniteltu pohjoismaisiin olosuhteisiin

Tasaisen suorituskyvyn ja älykkäiden toimintojen ansiosta Thermia Aura on erinomainen täydentävänä lämmönlähteenä sekä omakotitaloissa että vapaa-ajan asunnoissa. Thermia Aura säästää tehokkaasti energiaa aina -30 C asti, jonka ansiosta saat kustannustehokasta lämpöä, kun sitä eniten tarvitset. Lämpiminä päivinä se myös viilentää talon mukavaksi. Aura T1, T2 ja S2 -ilmalämpöpumppuja on mahdollista hallita mobiilisovelluksella.

 

Lue lisää Thermia Aurasta

Ilmalämpöpumpun asennus

Ilmalämpöpumppu koostuu kahdesta pääosasta: sisäyksiköstä ja ulkoyksiköstä. Ulkoyksikkö ottaa energiaa ulkoilmasta, kun taas sisäyksikkö levittää lämmitetyn ilman talon sisällä.

Ilmalämpöpumpun asentamiseen tarvitaan läpimitaltaan noin 7 cm reikä seinää, joka täytyy tehdä putkien, sähköjohdon ja kondenssiveden poiston vuoksi. Ulkoyksikkö varustetaan tärinänvaimentimella.

Ilmalämpöpumpusta saa parhaan hyödyn irti, jos asunnossa on avoin pohja, jolloin lämpö leviää sisäyksikön puhaltimen avulla.

Coanda-toiminnon ansiosta lämpö ja viilennys jakautuvat sisäilmaan miellyttävän tasaisesti ilman vedon tunnetta: lämpö leviää seiniä ja lattiaa pitkin ennen kuin nousee ylöspäin, kun taas kylmä leviää pitkin kattoa ja laskeutuu alaspäin.

Mitä ilmalämpöpumppu maksaa?

Ilmalämpöpumppu on sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin, sillä lämmityskustannukset pienenevät. Useimmissa tapauksissa ilmalämpöpumppu alkaa maksaa itseään takaisin heti käyttöönoton jälkeen. Ilmalämpöpumpun investointikustannukset ovat myös pienemmät kuin maalämmön tai ilmavesilämmön. Ota yhteyttä lähimpään Thermia jälleenmyyjään, niin saat apua, neuvontaa ja säästölaskelman.

 

Löydä lähin jälleenmyyjäsi

Miksi asentaa ilmalämpöpumppu?

  • Taloudellinen: Voi puolittaa lämmityskustannuksesi omakotitalossa tai vapaa-ajanasunnossa.
  • Joustava: Hyvä vaihtoehto, jos ei ole mahdollista porata maalämpöön vaadittavaa lämpökaivoa tai kaivaa maapiiriä.
  • Edullinen: Investointikustannus on pienempi kuin maalämmöllä tai ilmavesilämmöllä.
  • Uusiutuva energia: Ilmalämpöpumppu hyödyntää varastoitunutta aurinkoenergiaa, joka on uusiutuvaa energiaa.
  • Lupia ei tarvita: Tavallisesti ilmalämpöpumpusta ei tarvitse ilmoittaa kunnan ympäristö- ja terveysvirastolle.
  • Aktiivinen ilmanpuhdistus: Thermian ilmalämpöpumppu Aurassa on ilmanpuhdistustekniikka, joka puhdistaa sisäilmaa luonnollisesti
  • Coanda-toiminto: Levittää lämmön ja viilennyksen miellyttävästi sisäilmaan.
  • Etäohjaus: Aura T1, T2 ja S2 -ilmalämpöpumppuja on mahdollista hallita puhelinsovelluksella.
  • Viilennys: Lämpiminä kesäpäivinä ilmalämpöpumppu viilentää sisäilmaa.

Pyydä tarjous

Otamme aina kokonaisvastuun asennuksesta. Laskemme kotitalousvähennyksen ja tulevat säästösi.

Haluan tarjouksen

Autamme mielellämme lämmitysjärjestelmiin ja lämpöpumppuihin liittyvissä asioissa. Täytä lomake ja sinuun ollaan pian yhteydessä!

Nimi: * Paikkakunta: * Puhelin: * Sähköpostiosoite: *

(* = pakolliset tiedot)

Lämpöpumpun takuu ja turva

Thermia tarjoaa erittäin kilpailukykyisen paketin takuuseen, lisäturvaan ja yhdessä jälleenmyyjiemme kanssa myös huoltoon.

Lue lisää
Lue lisää ilmalämpöpumpuista

Usein kysyttyjä kysymyksiä ilmalämpöpumpuista