Asiakasreferenssi:
Perhe Korpi vaihtoi öljylämmityksen maalämpöön

Pinta-ala: 300 m2
Paikkakunta: Tampere
Perheen koko: Kaksi aikuista
Lämpöpumpun asennusvuosi: 2012
Lämmönlähde: Maalämpö
Lämpöpumppu: Diplomat Optimum G2 12
Aikaisempi lämmitysmuoto: Öljy

Nyt saadaan energiaa omasta maasta

Suomen maajoukkuetta ja Tampereen Tapparaa menneinä vuosina menestyksekkäästi valmentanut Rauno Korpi asuu vaimonsa Britan kanssa omakotitalossa Tampereella. Liki legendaarisen Hakametsän jäähallin naapurissa sijaitseva iso kivitalo on Raunolle niin koti kuin työpaikkakin. Energiatehokkuutta suureen kotiin tuo Thermian maalämpöpumppu.

Korven perhe muutti Tampereen taloonsa vuonna 2000, kun Raunon valmennuspesti Sveitsissä päättyi. Jääkiekko sai jäädä harrastukseksi, sillä Korpi oli päättänyt vaihtaa pukukopit luentosaleihin. Kookkaassa, vuonna 1969 rakennetussa talossa riitti hyvin tilaa niin nelihenkiselle perheelle kuin henkilöstökoulutuksia tarjoavalle Korpi Power Oy:llekin.

Nykyään perheen tyttäret, Kiira ja Petra, ovat jo muuttaneet kotoa. Korvet ovat kuitenkin mieltyneet taloonsa ja sen suureen puutarhaan, eivätkä ole nähneet tarpeelliseksi siirtyä pienempään asuntoon. Onpahan tilaa, kun jälkikasvu saapuu visiitille.

Vankka talo on kestänyt hyvin aikaa, mutta ikävuosien karttuessa eteen on tullut toki peruskorjaustöitä. Taloon on uusittu käyttövesiputkisto, ikkunat ja viimeiseksi lämmitysjärjestelmä.

- Vanha öljylämmitys tuli tiensä päähän. Pannu hiipui ja lämmityksessä oli välillä käyttökatkoksia. Järjestelmän hyötysuhdekin vaikutti kehnolta. Vuodessa öljyä kului noin 4500 litraa, mikä oli aika paljon, Korpi muistelee.

Öljyn litrahinta on kivunnut jo hyvän matkaa yli euron, joten Korven talon lämmityskustannukset ylittäisivät tätä nykyä huikeat 5500 euroa vuodessa. Rauno ei halunnutkaan hankkia uutta öljyjärjestelmää, sillä lämmitysmuotona öljylämmitys ei tuntunut olevan enää tätä päivää. Ilma-vesilämpöpumppu putosi listalta, koska se ei toimi optimaalisesti kovilla pakkasilla. Pelletti taas vaikutti työläältä ja tilaa vievältä vaihtoehdolta. Kaukolämpöä Korpi harkitsi pidempään, mutta sekin osoittautui hänen talonsa osalta mahdottomaksi vaihtoehdoksi.

- Kaukolämpöä ei tule aivan lähinaapuriin, joten putki olisi pitänyt vetää reilun sadan metrin päästä. Tampereen kaupunki tarjosi meille kaukolämpöä asennettuna 130 000 eurolla. Ei se oikein kannattavalta vaihtoehdolta kuulostanut, Korpi puuskahtaa.

Thermia ilahdutti asiakaslähtöisyydellään

Maalämmöstä Korvilla ei ollut juurikaan tietoa. Naapureilta ja tutuilta saatu positiivinen palaute herätti kuitenkin kiinnostuksen. Rauno keräsi tietoa eri valmistajien laitteistoista ja pyysi lopulta tarjouksen viideltä toimijalta.

- Tampereen seudulla toimivan Thermian jälleenmyyjän, Suncon informatiivinen ja asiakaslähtöinen ratkaisu säväytti. Monet tarjoajista myivät pelkällä hinnalla tai ehdottivat tarpeeseeni liian massiivista ratkaisua. Sunco selvitti asiakastarpeen hienosti. Tämä lisäsi luottamustani Thermiaan, Korpi perustelee.

Lämmitysjärjestelmän remontti ajoittui toukokuulle 2012. Lämpökaivojen osalta päädyttiin kahden kaivon ratkaisuun. Ammattitaitoinen porari sai tehtyä kaivot lähelle teknisen tilan ulkoseinää, joten putkivedoista selvittiin pienellä vaivalla. Vanhat lämmitysputket ja patterit osoittautuivat toimiviksi, joten niitä ei tarvinnut vaihtaa. Saunan ja pesutilan lattialämmitystä varten asennettiin erillinen venttiili.

- Monilla tuttavillani maalämmön käyttö on aiheuttanut patteriverkostoon lämpölaajenemisesta johtuvaa häiritsevää naksuntaa. Thermian pumpun yhteyteen liitettiin tasaajasäiliö ja asentajat lupasivat, että ylimääräisistä äänistä ei tule minulle huolta. Tämä on pitänyt paikkansa, Korpi sanoo tyytyväisenä.

Thermian laitteiston mukavuus ja vaivattomuus saavat Korvelta kiitosta. Halutun huonelämpötilan voi säätää helposti yhden napin painalluksella ja huolloksi riittää, että puhdistaa ajoittain suodattimen ja tarkastaa putkistossa virtaavan nesteen määrän. Järjestelmä toimii itsenäisesti, eikä teknisessä tilassa tarvitse asioida yhtenään, kuten vanhan järjestelmän aikoihin.

Maalämmön toimintavarmuutta koeteltiin ensimmäisenä talvena kovan pakkasjakson verran, eikä isännän hymy ole hyytynyt vieläkään. Lämmityskuluissa säästyy vuosittain 3700 € öljyyn verrattuna. Thermia edustaa omistajalleen luotettavaa kumppania, jonka tekniikkaan ja osaamiseen voi luottaa.

- Aikaisemmin öljyä tuli Irakista. Nyt saan lämpöä omalta tontilta. On se vaan aika hieno juttu, Korpi toteaa pilke silmäkulmassaan.

Katso lisää asiakaskokemuksia!

Oletko jo katsonut asiakaskertomusvideoitamme? Niihin kannattaa ehdottomasti tutustua, ja kuulla mitä ajatuksia Thermian lämpöpumput herättävät!

Tutustu videoihin

Pyydä tarjous

Tee sinäkin itsesi tyytyväiseksi vaihtamalla maalämpöön! Otamme aina kokonaisvastuun asennuksesta ja autamme sinua laskemaan kotitalousvähennyksen ja tulevat säästöt. 

PYYDÄ TARJOUS

Autamme mielellämme lämmitysjärjestelmiin ja lämpöpumppuihin liittyvissä asioissa. Täytä lomake ja sinuun ollaan pian yhteydessä!

Nimi: * Paikkakunta: * Puhelin: * Sähköpostiosoite: *

(* = pakolliset tiedot)

Maksutonta neuvontaa

Oletko miettinyt siirtyväsi maalämpöön? Autamme mielellämme vastaamalla mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. 

MAKSUTONTA NEUVONTAA

Autamme mielellämme lämmitysjärjestelmiin ja lämpöpumppuihin liittyvissä asioissa. Täytä lomake ja sinuun ollaan pian yhteydessä!

Nimi: * Paikkakunta: * Puhelin: * Sähköpostiosoite: *

(* = pakolliset tiedot)

Kuinka paljon voit säästää?

Kuinka paljon voit säästää vaihtamalla maalämpöön? Kokeile yksinkertaista ja nopeaa laskuriamme. 

TALOUDELLISUUS JA LASKURI

Tavallisia kysymyksiä maalämmöstä

Löydä vastaukset tavallisimpiin kysymyksiin maalämmöstä. Ehkä löydät täältä vastauksen myös sinun mieltäsi askarruttaneeseen kysymykseen? 

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA: MAALÄMPÖ