Ilmalämpöpumpun asentaminen

Suosittelemme aina hankkimaan ilmalämpöpumpun luotettavalta toimijalta. Tällä sivulla annamme yleiskatsauksen ilmalämpöpumpun asennustyöstä.

Sisäyksikkö ja ulkoyksikkö

Ilmalämpöpumppu koostuu kahdesta pääosasta: sisäyksiköstä ja ulkoyksiköstä. Ulkoyksikkö ottaa energiaa ulkoilmasta kun taas sisäyksikkö levittää lämmitetyn ilman talon sisällä.

Ilmalämpöpumpun asentamiseen tarvitaan läpimitaltaan noin 7 cm reikä seinää, joka täytyy tehdä putkien, sähköjohdon ja kondenssiveden poiston vuoksi. Ulkoyksikkö varustetaan tärinänvaimentimella.

Sijoittaminen

Ilmalämpöpumpusta saa parhaan hyödyn irti, jos asunnossa on avoin pohja. Tämä johtuu siitä, että lämpö leviää sisäyksikön puhaltimen avulla.

Coanda toiminnon ansiosta, lämpö ja viilennys jakautuvat sisäilmaan miellyttävän tasaisesti: lämpö leviää seiniä ja lattiaa pitkin ennen kuin nousee ylöspäin, kun taas kylmä leviää pitkin kattoa ja putoaa alaspäin. Näin ei aiheudu vedon tunnetta.

Thermia Aura - suunniteltu pohjoismaisiin olosuhteisiin

Thermia Aura on äskettäin kehitetty ilmalämpöpumppu, joka on suunniteltu meidän pohjoismaisiin olosuhteisiin. Tasaisen suorituskyvyn ja älykkäiden toimintojen ansiosta se on erinomainen täydentävänä lämmönlähteenä sekä omakotitaloissa, että vapaa-ajanasunnoissa. Sisäyksikkö on helposti sijoitettavissa esimerkiksi ulko-oven yläpuolelle.

Ilmalämpöpumppu voi jopa puolittaa lämmityskulusi. Säästöjen suuruus riippuu talon koosta, pohjaratkaisusta ja maantieteellisestä sijainnista. Thermia Aura säästää tehokkaasti energiaa aina -30 C asti, jonka ansiosta saat kustannustehokasta lämpöä kun sitä eniten tarvitset. Lämpiminä päivinä Aura myös viilentää talon mukavaksi.  

Lue lisää Thermia Aurasta

Maksutonta neuvontaa

Oletko miettinyt lämpöpumpun hankintaa? Autamme sinua mielellämme.

Haluan neuvoa

Autamme mielellämme lämmitysjärjestelmiin ja lämpöpumppuihin liittyvissä asioissa. Täytä lomake ja sinuun ollaan pian yhteydessä!

Nimi: * Paikkakunta: * Puhelin: * Sähköpostiosoite: *

(* = pakolliset tiedot)