Miten ilmavesilämpöpumppu toimii?

Tämän kysymyksen kuulemme Thermialla usein: miten ilmavesilämpöpumppu toimii? Täällä yritämme antaa mahdollisimman kattavan vastauksen.

Ottaa energiaa ulkoilmasta

Ilmavesilämpöpumppu hyödyntää aurinkoenergiaa, joka on varastoituneena ulkoilmaan. Lämpöä voidaan hyödyntää, vaikka ulkolämpötila laskisi -25 C asteeseen. Ensimmäisessä vaiheessa tätä prosessia ulkoilma lämmittää jäähdytysaineen ulkoyksikössä. Tämän jälkeen ilmavesilämpöpumppusi jakaa lämmön talon lämmitysjärjestelmään. Tämä tapahtuu lämpöpumpun sisäyksikössä. Haluatko tietää lisää, mitä lämpöpumpun sisällä tapahtuu?

Ilmavesilämpöpumppu on lämmitysjärjestelmä, joka tuottaa sekä lämmintä vettä, että lämmittää talon edullisilla kustannuksilla. Thermia Atec ja Thermia iTec ilmavesilämpöpumppu antaa myös mahdollisuuden nauttia viilennyksestä lämpiminä kesäpäivinä.

Laske lämmityskustannuksiasi jopa 80 %

On tärkeää, että ilmavesilämpöpumppu on mitoitettu oikein, toisin sanoen lämpöpumpun koon tulee olla tarpeisiisi sopiva. Oikein mitoitetussa ilmavesilämpöpumpussa pätee seuraava: Ne harvat päivät, jolloin lämpötila laskee alle 25 miinusasteeseen, ilmavesilämpöpumpun sähkövastus auttaa lämmityksessä. Näinä kylminä päivinä lämmityskulut nousevat, mutta energiankulutus pysyy kuitenkin alhaisempana vuoden muina päivinä. Tästä mitoituksessa on kyse; oikean kokoisen ilmavesilämpöpumpun löytäminen pitämään energiankulutus jatkuvasti niin alhaisella tasolla kuin mahdollista.

Ilmavesilämpöpumppu voi auttaa pienentämään lämmityskustannuksiasi huomattavasti, jopa 80 %. Huomion arvoista on myös se, että ilma-vesilämpöpumppu hyödyntää ulkoilmaan varastoitunutta lämpöä.

On tärkeää, että asentaja tekee sinulle oikean mitoituksen, jolla saat eniten säästöä. Tämän vuoksi suosittelemme, että paikallinen Thermia jälleenmyyjä mitoittaa lämmitysjärjestelmäsi. 

 

Keskustele ammattilaisen kanssa

Paikallinen asiantuntija auttaa sinua mielellään kun mietit lämpöpumpun hankintaa.

Haluan keskustella ammattilaisen kanssa

Autamme mielellämme lämmitysjärjestelmiin ja lämpöpumppuihin liittyvissä asioissa. Täytä lomake ja sinuun ollaan pian yhteydessä!

Nimi: * Paikkakunta: * Puhelin: * Sähköpostiosoite: *

(* = pakolliset tiedot)