Lämpöpumpputesti

Kun ollaan sijoittamassa lämpöpumppuun, halutaan usein nähdä testituloksia. Valmistajan teknisiin tietoihin perustuvat testit eivät kuitenkaan vastaa kysymykseen, mikä on testeissä parhaiten menestynyt lämpöpumppu. Testituloksiinkin kannattaa siis suhtautua varauksella.

Lämpöpumpputesti ja lämpöpumppujen testivoittaja ovat tavallisia hakuja potentiaalisten lämpöpumpun ostajien keskuudessa. Jos löydät testin, joka vaikuttaa olevan luotettavasta lähteestä peräisin, saat varmasti paljon hyödyllistä tietoa, joka parhaassa tapauksessa auttaa sinua löytämään tarpeisiisi sopivan lämpöpumpun.

Ilmavesilämpöpumpuista sekä ilmalämpöpumpuista tehdään paljon testejä. Testit jakavat tärkeää ja hyödyllistä tietoa, mutta kuitenkaan emme maahantuojana halua aina osallistua näihin testeihin. Testeihin osallistuminen vie paljon aikaa ja rahaa ja kuluja täytyy verrata testeistä saataviin hyötyihin. Joissain tapauksissa emme pidä testeihin osallistumista työpanoksen arvoisena. Muutamat muut lämpöpumpputoimijat ovat tulleet samaan tulokseen. Hekään eivät osallistu kaikkiin testeihin. Tämän vuoksi testien tulokset eivät aina ole vertailukelpoisia ja niiden lisäarvo kuluttajalle on rajallinen.

 

On myös mahdotonta simuloida olosuhteet, jotka antavat todenmukaisen kuvan lämpöpumpun toiminnasta. Ottaaksesi selvää, mikä on paras lämpöpumppu juuri sinulle, täytyy olosuhteet arvioida sinun kohteessasi.  

Kun näet mainoksen, jossa puhutaan lämpöpumpputestin testivoittajasta, kannattaa testistä ottaa hieman selvää myös itse. Kuka testin suoritti? Millaisissa olosuhteissa testi tehtiin? Kun tarkastelet testejä, voit hyvin olla yhteydessä lähimpään jälleenmyyjäämme, joka tekee ilmaisen kartoituskäynnin kohteeseesi.