Tietoa vesistölämmöstä

Vesistölämpö on hieman harvinaisempi vaihtoehto maalämmölle, mutta perusajatus on sama. Täällä kerromme lisää vesistölämmöstä, vesistölämmön hyvistä ja huonoista puolista ja tekniikasta sekä kustannuksiin ja asennukseen vaikuttavista tekijöistä.

Miten vesistölämpö toimii?

Voidaksesi hyödyntää vesistölämpöä, tulee vesistön pohjaan asentaa keruuputki. Tekniikka toimii samalla tavalla kuin maalämmössä maapiirillä, jossa vesistön sijaan kaivetaan keruuputki maahan. Painovoima pitää keruuputken paikoillaan. Tarvittava keruuputken pituus riippuu talon koosta, sijainnista ja muista olosuhteista. Neste putkessa kerää lämmön vedestä. Energiatehokas kompressoritekniikka tuottaa lämmön lämpöpumpulla, joka jakaa lämmön talon lämmitys- ja lämminvesijärjestelmään.

Neste putkessa kiertää jatkuvasti vuodesta toiseen. Lämpöpumppu on hyvin helppohoitoinen lämmönlähde ja huolehtii itse itsestään. Käyttöikä lämpöpumpuilla on tavallisesti 20 – 30 vuotta. Säännöllinen huolto kuitenkin voi lisätä käyttövuosia huomattavasti.

 

Vesistölämmön hyödyt ja haitat

Vesistölämpö - hyödyt:

Taloudellisuus: Vesistölämpö voi laskea lämmityskustannuksiasi jopa 85 %. Usein saat säästöä ensimmäisestä päivästä alkaen. Vesistölämpö myös nostaa talosi arvoa.

Ympäristöystävällisyys: Vesistölämpö luokitellaan uusiutuvaksi energiaksi ja on tämän vuoksi erittäin ympäristöystävällinen energiamuoto. 

Mukavuus: Tavallisesti lämpöpumppu hoitaa itse itsensä ongelmitta.

Uusiutuvaa energiaa: Vesistölämpö käyttää aurinkoenergiaa, joka on varastoitunut vesistöön.

Joustavuus: Vesistölämpö voidaan yhdistää muihin lämmönlähteisiin kuten aurinkolämpöön.

Vesistölämpö - haitat:

Vaatii rantaviivaa:

Jotta vesistölämpö voidaan asentaa, täytyy talosi sijaita oikealla paikalla. Tonttisi tulee sijaita veden äärellä. Vesistön tulee myös olla tarpeeksi suuri välittääkseen riittävästi energiaa. Mikäli olet epävarma, kysy lähimmältä jälleenmyyjältäsi apua.

Suuri investointi:

Lämpöpumppu, kaivuutyöt, putken upotus ja asennus yhdessä muodostavat kustannukset. Säästöt ovat kuitenkin sen verran suuret, että tavallisesti teet säästöä ensimmäisestä päivästä alkaen, vaikka olisit ottanut lainaa investointiin.

Vaatii rakennusluvan: 

Vesistölämmön asentaminen vaatii luvan kunnalta. Usein tämä on vain muodollisuus, jossa Thermia jälleenmyyjä auttaa sinua.

Pyydä tarjous

Otamme aina kokonaisvastuun asennuksesta. Laskemme kotitalousvähennyksen ja tulevat säästösi.

Haluan tarjouksen

Autamme mielellämme lämmitysjärjestelmiin ja lämpöpumppuihin liittyvissä asioissa. Täytä lomake ja sinuun ollaan pian yhteydessä!

Nimi: * Paikkakunta: * Puhelin: * Sähköpostiosoite: *

(* = pakolliset tiedot)

Mitä vesistölämpö maksaa?

Tarkka hinta vesistölämmölle vaihtelee tapauskohtaisesti. Suurimmassa osassa tapauksia vesistölämpö on edullisempi vaihtoehto kuin maalämpö sillä porauskustannuksia ei tule. Lähin Thermia jälleenmyyjä laskee sinulle tarkan hinnan projektin toteuttamiseen.

On hyvä muistaa, että vesistölämpö on investointi, joka maksaa itsensä takaisin. Kuten maalämpö, myös vesistölämpö tulee olemaan kannattava sijoitus. Säästöt ovat usein sen verran suuria, että niillä pystyy maksamaan mahdollisen lämpöpumpun hankintaan otetun lainanlyhennyksen korkoineen. Tutkimukset osoittavat, että lämpöpumppu nostaa myös kiinteistön jälleenmyyntiarvoa.

 

Yleisesti voidaan sanoa, että takaisinmaksuaika investoinnille on viiden ja kymmenen vuoden välissä, edellyttäen että talossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Mikäli lämmitysmuoto on suorasähkö, taloon tulee ensin asentaa vesikiertoiset patterit. Vesistölämpö on valinta, joka hyödyttää sekä ympäristöä, että kukkaroa riippumatta investoinnin rahoituksesta.

Näin vesistölämmön asennus etenee

Vesistölämmön asentaminen on vaivatonta ja nopeaa. Lue lisää miten prosessi etenee alusta loppuun parissa päivässä. 

VESISTÖLÄMMÖN ASENTAMINEN

Usein kysyttyjä kysymyksiä vesistölämmöstä

Ihmiset miettivät samoja asioita. Tämän vuoksi olemme keränneet yhteen paikkaan usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen. Ehkä vastaus mieltäsi askarruttavaan kysymykseen löytyy täältä? 

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA: VESISTÖLÄMPÖ

Maksutonta neuvontaa

Oletko miettinyt siirtyväsi vesistölämpöön tai muuhun lämmitysvaihtoehtoon? Paikallinen Thermia jälleenmyyjä auttaa mielellään sinua. 

MAKSUTONTA NEUVONTAA

Autamme mielellämme lämmitysjärjestelmiin ja lämpöpumppuihin liittyvissä asioissa. Täytä lomake ja sinuun ollaan pian yhteydessä!

Nimi: * Paikkakunta: * Puhelin: * Sähköpostiosoite: *

(* = pakolliset tiedot)