Tietoa vesistölämmöstä

Vesistölämpö on maalämpöä harvinaisempi ratkaisu, mutta perusajatus on sama. Täältä löydät lisätietoa vesistölämmöstä, sen hyvistä ja huonoista puolista, tekniikasta sekä kustannuksiin ja asennukseen vaikuttavista tekijöistä.

Miten vesistölämpö toimii?

Vesistölämpö hyödyntää vesistön pohjaan asennettua keruuputkea, jonka painot ja painovoima pitävät paikoillaan. Tarvittava keruuputken pituus riippuu talon koosta, sijainnista ja muista olosuhteista.

Neste putkessa kerää lämmön vedestä. Energiatehokas kompressoritekniikka tuottaa lämmön lämpöpumpulla, joka jakaa lämmön talon lämmitys- ja lämminvesijärjestelmään.

Lämpöpumppu on hyvin helppohoitoinen lämmönlähde, joka toimii itsestään. Käyttöikä lämpöpumpuilla on tavallisesti yli 20 vuotta. Säännöllinen huolto voi lisätä käyttövuosia huomattavasti.

 

Vesistölämmön hyödyt ja haitat

Vesistölämmön hyödyt:

Taloudellisuus: Vesistölämpö voi laskea lämmityskustannuksiasi jopa 85 %. Usein saat säästöä ensimmäisestä päivästä alkaen. Vesistölämpö myös nostaa talosi arvoa.

Ympäristöystävällisyys: Vesistölämpö luokitellaan uusiutuvaksi energiaksi ja on tämän vuoksi erittäin ympäristöystävällinen energiamuoto. 

Mukavuus: Tavallisesti lämpöpumppu toimii itsestään ongelmitta.

Uusiutuvaa energiaa: Vesistölämpö käyttää aurinkoenergiaa, joka on varastoitunut vesistöön.

Joustavuus: Vesistölämpö voidaan yhdistää muihin lämmönlähteisiin kuten aurinkolämpöön.

Vesistölämmön miinukset:

Vaatii rantaviivaa:

Jotta vesistölämpö voidaan asentaa, täytyy kohteen sijaita oikealla paikalla eli veden äärellä. Vesistön tulee myös olla tarpeeksi suuri välittääkseen riittävästi energiaa. Mikäli olet epävarma edellytyksien täyttymisestä, kysy lähimmältä jälleenmyyjältäsi apua.

Suuri investointi:

Lämpöpumppu, kaivuutyöt, putken upotus ja asennus yhdessä muodostavat kustannukset. Tavallisesti kuitenkin myös säästät ensimmäisestä päivästä alkaen, vaikka olisit ottanut lainaa investointiin.

Vaatii rakennusluvan: 

Vesistölämmön asentaminen vaatii luvan kunnalta. Usein kyseessä on kuitenkin vain muodollisuus.

Pyydä tarjous

Otamme aina kokonaisvastuun asennuksesta. Laskemme kotitalousvähennyksen ja tulevat säästösi.

Haluan tarjouksen

Autamme mielellämme lämmitysjärjestelmiin ja lämpöpumppuihin liittyvissä asioissa. Täytä lomake ja sinuun ollaan pian yhteydessä!

Nimi: * Paikkakunta: * Puhelin: * Sähköpostiosoite: *

(* = pakolliset tiedot)

Mitä vesistölämpö maksaa?

Usein vesistölämpö on edullisempi vaihtoehto kuin esimerkiksi maalämpö, sillä porauskustannuksia ei tule. Lähin Thermia jälleenmyyjä laskee sinulle tarkan hinnan projektin toteuttamiseen.

Investointina vesistölämpö maksaa itsensä takaisin säästöinä lämmityskuluissa. Tutkimukset myös osoittavat, että vesistölämpöpumppu nostaa kiinteistön jälleenmyyntiarvoa.

 

Yleisesti voidaan sanoa, että takaisinmaksuaika investoinnille on viiden ja kymmenen vuoden välissä, edellyttäen että talossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Mikäli lämmitysmuoto on suorasähkö, taloon tulee ensin asentaa vesikiertoiset patterit.

Näin vesistölämmön asennus etenee

Vesistölämmön asentaminen on vaivatonta ja nopeaa. Lue lisää miten prosessi etenee alusta loppuun parissa päivässä. 

VESISTÖLÄMMÖN ASENTAMINEN

Usein kysyttyjä kysymyksiä vesistölämmöstä

Ihmiset miettivät samoja asioita. Tämän vuoksi olemme keränneet yhteen paikkaan usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen. Ehkä vastaus mieltäsi askarruttavaan kysymykseen löytyy täältä? 

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA: VESISTÖLÄMPÖ

Maksutonta neuvontaa

Oletko miettinyt siirtyväsi vesistölämpöön tai muuhun lämmitysvaihtoehtoon? Paikallinen Thermia jälleenmyyjä auttaa mielellään sinua. 

MAKSUTONTA NEUVONTAA

Autamme mielellämme lämmitysjärjestelmiin ja lämpöpumppuihin liittyvissä asioissa. Täytä lomake ja sinuun ollaan pian yhteydessä!

Nimi: * Paikkakunta: * Puhelin: * Sähköpostiosoite: *

(* = pakolliset tiedot)