Historiamme

Vuonna 1889 oli kylmin talvi miesmuistiin Värmlannissa.

Per Anderson perusti yrityksen, josta monet ruotsalaiset ostavat lämpöpumppunsa tänä päivänä. Hänen ideansa oli yksikertainen: lämmön kanssa ei tule säästellä. Tästä syystä kaikki tuotteet on tehty kestämään kovintakin rasitusta Anderssonnin tehtaalla Arvikassa ja ne ei jätä ketään ilman vettä tai lämpöä.

Aikojen saatossa yritys kasvoi. Monien mielestä nimi Thermia kuullosti sopivalta ja se valittiin. Vuonna 1923 Patentti- ja rekisterihallitus rekisteröi nimen ja tavaramerkki oli syntynyt- sinipunainen  logo laitettiin pumppuihin joita toimitettiin ympäri maata ja lopulta myös ulkomaille. Andersonin ajatuksia laadusta arvostettiin monin paikoin.

Samanaikaisesti elettiin keksintöjen aikakautta. Mikään tuote ei ole niin hyvä ettei siitä voisi tehdä parempaa ja Thermian tehtaalla kehitettiin jatkuvasti uusia tuotteita ja patentteja. Kaikki ideat testattiin ja lopulta Thermia sai johtavan aseman Lämpöpumppualalla.

Tästä kehityksestä kaikki hyötyivät. Etenkin ruotsalaiset talonomistajat, jotka tarvitsevat enemmän energiaa pienemmillä kustannuksilla. Ja kun vuonna 1973  Thermia lanseerasi ehkä kaikista parhaimman keksintönsä: Maalämpöpumpun  -  tästä iloitsivat muutkin kuin kiinteistönomistajat. Myös ympäristötutkijat alkoivat ymmärtää, että ympäristöystävällinen lämmitys ei ole mahdotonta.

Runsaat 120 vuotta myöhemmin toimitaan edelleen lähes samankaltaisesti. Thermia sijaitsee edelleen Arvikassa ja valmistaa  edelleen lämpöpumput  Per Andersonin ajatuksiin perustuen. Toimitamme ympäristöystävällistä lämpöä ja vettä tuhansiin kiinteistöihin vuosittain ja vaikka kehitys on mennyt eteenpäin monessa suhteessa, luotamme, että se mikä on aina ollut tärkeintä on edelleenkin: laadukkuus.

 

Täältä löydät Thermian historian suurimpia merkkipaaluja.