9 tärkeää virstanpylvästä Thermian historiassa

Vuodesta 1923 vuoteen 2023 – täältä voit lukea siitä, kuinka kaikki alkoi. Siitä, kuinka vuosien aikana kehitimme eri innovaatioita ja kuinka olemme olleet aina aikaamme edellä.

1923

Per Anderson esittelee vallankumouksellista tietoa lämmityksestä ja näyttää maailmalle miltä huomisen lämmitys näyttää. Koksiuunit, vedenlämmittimet ja keskuslämmityskattilat näyttävät tietä.

1927

Thermia saa tärkeän patentin uunien ilmanesilämmityslaitteelle. Innovaatio vähentää merkittävästi polttoaineenkulutusta, mikä totta kai oli iso voitto.

1973

Kehitttäminen jatkuu vuosikymmenien läpi Arvikassa. Ensimmäinen integroitu lämpöpumppu näkee päivänvalon vuonna 1973. Ja tietysti Thermia on tehnyt sen taas. Käyttövedenlämmitin ja keskuslämmitys samassa laitteessa. Viimeinkin!

1977

Thermia aloittaa rakentamaan kansallista jälleenmyyjäverkostoa Ruotsissa ja investoi Thermiaskolan-koulutukseen, missä kaikki ruotsalaiset jälleenmyyjät perehdytetään.

2000

Thermia Online lanseerataan. Palvelu mahdollistaa lämpöpumpun etähallinnan ja -valvonnan. 

2007

Oma testauskeskuksemme näkee päivänvalon. Oma ohjelmistomme kehitetään siellä, ja erilaisia kestävyystestejä suoritetaan. Thermian tilat Arvikassa, joka oli ollut lämpöpumppuvalmistuksen keskus vuodesta 1923 vuoteen 1968, saavat uuden elämän. Thermian oma museo avataan sinne.

2008

Vallankumouksellinen HGW-tekniikka lanseerataan Thermia Diplomat Optimum G2 -lämpöpumpussa – enemmän lämmintä käyttövettä, pienempi energiankulutus.

2019

Atlas lanseerataan ja se rikkoo SCOP-arvojen haamurajan arvolla 6,15. Saman vuonna lanseerataan myös Calibra – luotettava ja moneen taipuva. 

2020

Thermia kehittää maailman ensimmäisen maalämpöpumpun merkittävästi ympäristöystävällisemmällä kylmäaineella (R452B) – Calibra Eco.

Edellä aikaamme

Juhlimme 100 vuotta innovaatioita ja jatkamme matkaamme huomisen lämmitysratkaisujen parissa. Yhden askeleen edellä.

Tervetuloa tulevaisuuteen.

Lämpöpumpun hankinta mielessä?

Anna Thermian jälleenmyyjien auttaa. Thermia tarkoittaa 100 vuotta innovaatioita ja intohimoa. Thermian jälleenmyyjä on apunasi koko matkan.

Löydä lähin jälleenmyyjä