Miten lämpöpumppu toimii?

Lämpöpumput ovat yhä suositumpi tapa lämmittää, mutta miten lämpöpumppu toimii?
Ja mitä eroa on ilmalämpöpumpulla, ilmavesilämpöpumpulla ja poistoilmalämpöpumpulla? Nämä ovat kysymyksiä, joihin saat vastauksen täältä.

Hyödyntämällä energiaa ilmasta älykkään kompressoritekniikan avulla, saadaan lämpöä sisätiloihin. Alta löydät selityksen siihen, miten erilaiset ilmalämpöpumput toimivat.

Ilmavesilämpöpumppu:

Ilmavesilämpöpumppu tuottaa energiaa ulkoilmasta lämpöpumpun ulkoyksikön avulla. Ulkoyksikkö asennetaan usein ulkoseinän viereen, mieluiten etelään päin ja lähelle paikkaa, johon sisäyksikkö on ajateltu asentaa.

Ilmavesilämpöpumppu pystyy tuottamaan energiaa myös kylmässä (-25 C) ja siirtää tämän jälkeen energian talon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään.

Ilma-vesilämpöpumppu on järjestelmä, joka tuottaa sekä lämpöä, että lämmintä vettä (osa malleista viilentää tarvittaessa). Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia maalämpöön vaadittavasta porauksesta tai kaivuutyöstä.

Ilmalämpöpumppu:

Myös ilmalämpöpumppu ottaa energiaa ulkoilmasta mutta ei siirrä energiaa vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Sen sijaan ilmalämpöpumppu hyödyntää ulkoilmaan varastoitunutta energiaa lämmittääkseen ilmaa, joka levittyy taloon lämpöpumpun sisäyksikön avulla.

Ilmalämpöpumppua ei voida käyttää lämpimän veden tuottamiseen. Sitä voidaan kuitenkin käyttää viilennykseen lämpiminä päivinä. Thermian ilmalämpöpumpuissa on kehittynyt suodatintekniikka, joka pitää huolen puhtaasta ja raikkaasta sisäilmasta talossasi.  

Poistoilmalämpöpumppu:

Poistoilmalämpöpumppu käyttää uudelleen lämpöä talon ilmanvaihtojärjestelmästä. Edellytys poistoilmalämpöpumpun asentamiselle on koneellinen ilmanvaihto.

Toisinaan poistoilmalämpöpumppuja asennetaan uudiskohteisiin, sillä uudiskohteissa on koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä.

Verrattuna muihin lämpöpumppuihin kuten maalämpöpumppuihin, poistoilmalämpöpumppu ei ole yhtä tehokas.

Lisää tietoa saat Thermian jälleenmyyjiltä.

Oletko miettinyt lämpöpumppuhankintaa?

Täytä sivun alareunassa oleva lomake, niin saat maksutonta neuvontaa. 

Maksutonta neuvontaa ennen lämpöpumpun hankkimista

Autamme mielellämme lämmitysjärjestelmiin ja lämpöpumppuihin liittyvissä asioissa. Täytä lomake ja sinuun ollaan pian yhteydessä!

Nimi: * Paikkakunta: * Puhelin: * Sähköpostiosoite: *

(* = pakolliset tiedot)